Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Logan Paul, Kripto Para Dolandırıcılığı İddialarına Karşı Dava Açtı

Logan Paul sosyal medyada Coffeezilla olarak tanınan kripto para fenomenine hakaret davası açtı.

Logan Paul, dün açtığı davada gerçek adı Stephen Findeisen olan fenomenin kendisinin kripto para dolandırıcılığı yaptığıyla ilgili “defalarca” yanlış beyanda bulunduğunu iddia etti.

Findeisen, Logan Paul’un CryptoZoo adlı Nitelikli Fikri Tapu (NFT) oyunuyla ilgili birkaç video yayımlamıştı. CryptoZoo projesi, başarısız sonuçlandı.

Ürün hiç piyasaya girmedi

Mahkeme belgelerine göre Findeisen’in “tamamen yanlış olduğunu bilmesine rağmen izleyici kitlesini ve gelirini artırmak için bu yanlış anlatıyı sürdürdüğü” iddia ediliyor.

Söz konusu video serisi, 2022’nin sonlarında yayınlandı. Bu videolarda Coffeezilla, Paul’un CryptoZoo’yu tanıtıp NFT sahiplerinden para topladığını ancak ürünün hiç piyasaya sürülmediğini söyleyerek kendisini dolandırıcılık ile suçladı.

Sonuç olarak piyasaya bir ürün çıkarılmadı. Viral olan videolar, milyonlarca kez izlendi.

İki kişi suçlandı

Bu videoların yayınlanmasının ardından Paul, oyunun hala geliştirilme aşamasında olduğunu belirten bir yanıt videosu yayınladı. Ancak, bu video daha sonra YouTube’dan kaldırıldı.

Mahkeme belgelerinde Coffezilla’nın Paul’un dolandırıcılık niyetinin olmadığı bilgisini atladığı, aksine Paul’un “gerçekten blockchain tabanlı bir oyun inşa etmeyi” amaçladığı belirtiliyor.

Projenin Jake Greenbaum adlı danışman ve Eduardo Ibanez adlı bir geliştirici tarafından başarısız olduğu öne sürülüyor. Belgelerde Ibanez’in “geliştirici ekibine ödeme yapmayan bir şarlatan” olduğu belirtildi.

Tazminat talep ediyor

Paul, bu videoların itibarına zarar verdiğini belirtirken 75.000 dolar tazminatın yanı sıra, yasal ücretler, faiz ve mahkemenin belirleyeceği ek zararların ödenmesini talep ediyor.

Paul, CryptoZoo projesi başarısız olunca CryptoZoo NFT’si almış kişilere geri ödeme yapacağını ve bunu kendi cebinden karşılayacağını söylemişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!