Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lüks Bir Otelde Karantinaya Girmek İster miydiniz?

Türkiye’deki Kovid-19 vakalarının sayısı hızla artmaya devam ederken birçok kişi kendini eve kapatmaya başladı. Hala çalışmak için vs. dışarı çıkan insanlar olsa da on binlerce kişi artık zorunda olmadıkça dışarı çıkmıyor

Eğer siz de Koronavirüs korkusuyla dışarıya çıkmıyorsanız bu ‘virüslü’ günleri karantinada geçirebilirsiniz. Hem de İsviçre’deki lüks bir otelde.

Karantina Dairesi

İsviçre’deki Le Bijou adlı bir otelin yeni hazırladığı karantina dairelerinde kalabilir, kendinizi burada karantinaya alabilirsiniz. Bu otelin gecelik maliyeti 800 dolar ile 2 bin dolar arasında değişiklik gösteriyor.

Bu otelde kalan ziyaretçilerin kendilerine özel şefleri oluyor ve kişiye özel yemek siparişi verebiliyorlar. Sabah kahvaltısının ardından otelin sunduğu çalışma ortamından faydalanıp günlük işlerini halledebiliyorsunuz. Bu arada karantinadayken otelin özel spor salonuna gidip bir yandan spor da yapabiliyorsunuz. Sporun ardından spaya girmek isterseniz bu da mümkün.

Diyelim ki kendinizi burada karantinaya aldınız ama yine de Kovid-19 kapıp kapmadığını merak ediyorsunuz. Hemen otel çalışanlarıyla iletişime geçip 500 dolar gibi bir ücret ödeyerek kendinize Koronavirüs testi yaptırabiliyorsunuz. Bunun üstüne bir de bir hemşire günde 2 kez gelsin, sizi kontrol etsin istiyorsanız 1.800 dolar ödemeniz gerekiyor.

Ayrıca bu otelde kalırsanız Wolf of Wall Street olarak bilinen Jordan Belfort ve Apple’ın kurucularından Steve Wozniak ile aynı otelde kaldığınızı söyleyebilirsiniz çünkü onlar da bu otelde kaldılar. Bu iki ismin de kripto paralarla ilgili ilginç görüşlere sahip olduğunu biliyoruz.

Otele Tepki

Otel tüm bu hizmetleri elbette yüksek gelirli insanlara sunuyor ancak otelin bu politikası bazı isimler tarafından eleştiriliyor. Bu eleştirilerin odak noktası, tahmin edebileceğiniz üzere, Koronavirüs testinin 500 dolara yaptırılıyor olması.

İsviçre Hükümeti zaten Koronavirüse karşı mücadele edebilmek için aldığı önlemlerde Koronavirüs testinin zorunlu sosyal sağlık sigortasından karşılanacağını açıklamıştı. Yani İsviçre’de Koronavirüs kaptığı düşünülen insanlar zaten ücretsiz bir şekilde gidip test yaptırabiliyorlar.

Rough Guides’ın CEO’su René Frey, Le Bijou yönetiminin bu şartlar altında böylesine hizmetler sunuyor olmasını sert bir dille eleştiriyor. Otelin bu tavrının hem sorunsuzca hem de etik dışı olduğunu belirten Frey, bunun ticari açıdan da yanlış olduğunu söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment