Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lüksemburg’daki Üniversite Bir Kripto Para Borsasının Güvenliğini Arttıracak

Lüksemburg‘daki bir kripto para borsası ve bir üniversite, dijital varlıkların güvenlik düzeylerini arttırabilmek için işbirliği yapmaya başladı.

Lüksemburg’da Yeni İşbirliği

Lüksemburg Üniversitesi ve yine Lüksemburg merkezli VNX Exchange, dijital varlıkların güvenlik düzeylerini arttırabilmek ve kullanıcıları güvence altına alabilmek için işbirliği yapmaya başladı.

Lüksemburg Üniversitesi bu yeni işbirliği doğrultusunda VNX’e güvenlik alanında yardım edecek. Üniversite, VNX’in platformunu dijital para saklama konusunda geliştirecek. Üniversite bünyesindeki Güvenlik, Güvenilebilirlik ve Güven Merkezi (SnT), borsa için yeni bir altyapı hazırlayacak.

SnT yetkililerinden Dr. Radu State, Blockchain teknolojisinden faydalanarak kendi tokenını üreten projelerin dikkat etmesi gereken birkaç önemli nokta olduğunu düşünüyor. State’e göre ağ içerisindeki bireyse işlemleri yöneten sözleşmelerin, yazılım boyutunda herhangi bir açığı olmaması gerekiyor.

VNX kurucusu ve CEO’su Alexander Tkachenko, borsada yapılacak iyileştirmelerin piyasadaki mevcut standartlara uyumlu olacağını söylüyor:

“Dijital varlıkları temsil eden tokenların alınıp satıldığı güvenli ve yasalara uygun bir platform oluşturmak için modern güvenlik mekanizmalarından faydalanmayı düşünüyoruz.”

Blockchain teknolojisinin günümüz finans sektörü için ne kadar önemli olduğundan bahseden Tkachenko, bu teknolojinin “finansal teknoloji sektörünün gelişimine” büyük katkı sağlayacağını düşünüyor.

2017 yılında kurulan VNX’in ticaret hacminde geçtiğimiz seneye kıyasla kayda değer bir düşüş var. Tkachenko’nun açıklamalarına göre ticaret hacmi, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 60-70 oranında daha az. Ancak VNX buna rağmen kar elde etmeye devam ediyor çünkü şu anki kripto para fiyatları geçtiğimiz yılın büyük bir kısmına kıyasla daha yüksek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment