Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meltem Demirörs: Kripto Para Piyasası Düşerken Sektör Büyümeye Devam Ediyor

CoinShares’in yetkili isimlerinden Meltem Demirörs, kripto para piyasasında yaşanan düşüş hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Demirörs’e göre piyasa her ne kadar  düşüşe geçmiş olsa da genel olarak kripto para sektöründe ciddi gelişmeler söz konusu.

Kripto para piyasasının toplam değeri geçtiğimiz hafta içerisinde 184 milyar dolardan 138 milyar dolara kadar geriledi. Bu gerileme sonucunda piyasadaki pek çok koin kayda değer miktarda değer kaybetti. Ancak Demirörs, bu durumun genel kripto para sektörünü etkilemediğini düşünüyor.

ICO Piyasası

ICO piyasasının piyasa değerinde de çok ciddi bir düşüş söz konusu. Geçtiğimiz yılın sonlarında ve bu yılın başlarında kayda değer bir ivme kazanan ICO’lar, son zamanlarda düşüşe geçmeye başladılar. Demirörs’ün bu konu hakkındaki yorumları şu şekilde:

“Token üreten ve ICO aracılığıyla yatırım toplayan pek çok kripto para projesi, piyasada ayakta kalmakta zorlanıyor. Eğer finansal olarak somut bir işleviniz yoksa olacağı da budur. Maalesef ‘kripto para finansı’ hala net değil.”

Tıpkı ICO piyasası gibi kripto para piyasası da büyük bir düşüş yaşıyor. Ancak Demirörs, bu durumun kripto para sektörünü çok etkilemediğine inanıyor ve şu açıklamaları yapıyor:

“Piyasadaki kripto paraların değeri düşüyor olabilir ancak kripto para hizmeti veren şirketlerin değeri git gide artıyor. Sektöre bir göz atıp binlerce kişinin kripto para topluluğunun gelişimi için harcadığı zamanı, emeği ve parayı görmek bile yeterli. Kimisi yalnızca içerik üretiyor, kimisi araştırıyor, kimisi destekliyor, geliştiriyor, kimiyse yalnızca yatırım yapıyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment