Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BIG’in CEO’su: Piyasada Düşüş Yaşansa da Sektörün Temelleri Hala Sağlam

Lance Morginn, Almanya’daki haber kaynaklarından Finanze.de’ye verdiği röportajda kripto para piyasasındaki düşüş hakkında konuştu. Morginn’e göre bu düşüşün başlıca sebebi insanların yeteri kadar “eğitimli olmaması.”

Kanada‘daki Blockchain Intelligence Group’un (BIG) CEO’su olan Lance Morginn, Almanya merkezli yatırım bankalarından GBC AG’nin temsilcisiyle bir araya geldi ve kripto para sektörü hakkında konuştu.

Morginn, kripto para sektöründe şu anda yaşanan yasal belirsizlikten, arz ve talep sisteminden bahsederek şu yorumu yapıyor:

“Tüm bu unsurları bir de sıradan birinin kripto para sektörü hakkındaki bilgi düzeyiyle birleştirdiğiniz zaman kripto para piyasasındaki düşüşün nedenini bulmuş oluyorsunuz.”

Bu hafta genelinde ağır bir düşüş yaşayan kripto para piyasası pek çok kişi için büyük bir hüsran oldu. Kimine göre Bitcoin Cash forkuyla başlayan bu düşüş, piyasadan yaklaşık 50 milyar dolar değerinde paranın kaybolmasına yol açtı.

BIG CEO’su Morginn, piyasada yaşanan bu düşüşün kendi şirketini pek etkilemediğini düşünüyor. Morginn’e göre kendisinin şirketi kripto para sektöründe rahatlıkla hizmet sunmaya devam edecek:

“En azından BIG için iyi olan şey şu; kripto paralar değerli olmaya, suçlular tarafından kullanılmaya devam ettikçe müşteriler bizim hizmetlerimize ihtiyaç duymaya devam edecekler. O yüzden bu düşüş bizi uzun vadede etkilemiyor. Ayrıca kripto para sektörünün temelleri hala sapasağlam.”

Kripto para piyasasında yaşanan bu düşüş, Nouriel Roubini gibi isimlerin “balon patladı” şeklinde yorumlar yapmasına yol açarken bazı isimler piyasadaki bu düşüşün gerekli olduğuna inanıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment