Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI Ripple Asya ve Japonya Ödeme Kartı Konsorsiyumu Blockchain İçin Bir Arada

Blockchain teknolojisini kullanarak çeşitli sahtekarlıklarla mücadele etmeyi düşünen SBI Ripple Asya ve Japonya Ödeme Kartı Konsorsiyumu güçlerini birleştirdi.

İkili tarafından ortaklaşa yayınlanan bir duyuruya göre yeni bir proof-of-concept (PoC) oluşturulacak. Yine bu duyuruya göre söz konusu PoC, R3 tarafından geliştirilen Corda platformu ile desteklenecek.

SBI Ripple Asya ve Japonya Ödeme Kartı Konsorsiyumu, Blockchain teknolojisini kullanarak işlem yapan iki parti arasında gerçek-zamanlı veri aktarımı yapmayı, böylece çeşitli sahtekarlıkların önüne geçmeyi hedefliyor.

Japonya Ödeme Kartı Konsorsiyumu’nun bünyesinde American Express, Credit Saison, Toyota Finance gibi oldukça önemli kuruluşlar yer alıyor. SBI Ripple Asya ise bundan bir süre önce Japonya’nın dev şirketlerinden SBI Holdings ile Ripple arasında kurulan bir işbirliği sonucunda oluşturuldu.

Bu iki kuruluş, oluşturulacak yeni PoC için Corda’yı tercih ettiler çünkü bu platformun hem veri gizliliği hem de veri güvenliği konusunda oldukça verimli olduğunu düşünüyorlar. İkili tarafından yayınlanan duyuruya göre sistem içerisinde veri, yalnızca o veriyi “görmesi gereken” kişilerle paylaşılacak. Bu yeni sisteme katılan şirketlerin her biri platform içerisinde kendi düğümüne sahip olacak.

R3 konsorsiyumunun üyelerinden olan Japonya merkezli TIS de bundan bir süre önce Corda’yı baz alarak yeni bir PoC oluşturacağını açıkladı.

SBI Ripple Asya’nın müşteri odaklı ödeme uygulaması MoneyTap bundan bir süre önce aktif hale geldi. Şirket ayrıca bu uygulama için yetkililerden gerekli lisansları almayı başardı.

Japonya’daki Blockchain kullanımı git gide artıyor ve ülkenin önde gelen şirketi bu konuyla ilgili çeşitli araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment