Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terra (LUNA) Fiyatı Yükseliş İvmesini Koruyor

Terra (LUNA) fiyatı, 19 Mart’ta 21,78 dolara çıkarak ATH gördü ve yukarı yönlü ivmesini devam ettiriyor. Peki bu duruma yol açan gelişmeler neler?

Terra (LUNA), CoinGecko verilerine göre aylık grafikte yüzde 228, iki haftalık grafikte yüzde 184, haftalık grafikte ise yüzde 98 oranında değer kazandı. LUNA, günlük bazda yüzde 17 oranında yükseldi ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı. Token, 8.7 milyar dolarlık piyasa değerine ve 1.1 milyar dolarlık günlük işlem hacmine sahip.

Terra (LUNA) fiyatını yükselten gelişmeler

  • Anchor Protocol: Terra, başlattığı Anchor protokolü ile kendi stablecoini olan UST’nin dolaşımını artırmayı amaçlıyor. Anchor protokolünün Terra ekosistemi için önemli olduğu belirtilirken platformun LUNA ve UST için başlıca likidite kaynağı olması hedefleniyor
  • Terra Bridge kuruldu: Terra, Ethereum ve Binance Smart Chain arasında köprü kuruldu. Bu köprüyle birlikte Terra, Ethereum ve BSC arasında varlık transfer işlemleri gerçekleştirilecek.
  • Tayland Merkez Bankası ile Terra gündeme geldi: Tayland Merkez Bankası, 17 Mart tarihinde yapılan basın açıklamasında Terra platformuna bağlı THT stablecoinin yasa dışı olarak kabul edildiğini açıkladı.
  • Mike Novogratz etkisi: Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, ocak ayının sonunda Terra platformu için 25 milyon dolarlık bir yatırım turuna katıldı. Novogratz, Terra ile ilgili “Kendi alanının dışına çıkmayı başaran bir proje” yorumunu yaptı.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!