Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İki Kat Büyüyen Siacoin Nedir?

Siacoin (SC), bir hafta içerisinde iki kat değer kazandı. Peki Sia ve Siacoin (SC) nedir?

Siacoin (SC), aylık grafikte yüzde 101, iki haftalık grafikte yüzde 120, haftalık grafikte ise yüzde 92 oranında değer kazandı. SC, günlük bazda yüzde 16 kazanç elde etti. 

1 milyar piyasa değerine sahip olan SC, piyasa değeriyle 82. sırada konumlanıyor. Tokenın günlük işlem hacmi 308 milyon dolar seviyesinde.

siacoin-sc
Kaynak

Sia ve SC nedir?

Sia; merkeziyetsiz, bulut depolama hizmeti veren bir blockchain ağıdır. Sia’da kayıt yaptırmaya gerek olmadığı, server ve üçüncü tarafların erişimine izin verilmediği belirtilir. Sia’nın hedefi, mevcut depolama hizmetlerinden daha güvenli, uygun fiyatlı ve verimli bir pazaryeri oluşturmaktır. 

Sia’ya yüklenen bir dosya; bölünür, şifrelenir ve farklı bölgelerdeki nodelara yayılır. Depolanan dosyalar yedeklenir ve ağ, yedeklenen dosyaların kullanıcılar tarafından her zaman erişilebilmesini hedefler. Böylece herhangi bir hack, üçüncü taraf erişimi gibi özel alana müdahalenin gerçekleşmesinin önüne geçmeyi amaçlar.

Sia ağı, Proof-of-Work algoritmasını kullanır ve madencilik ödülü olarak SC verir. Web sitesindeki verilere göre, Sia’da kullanılan mevcut depolama alanı 618 TB, depolama sağlayıcıları 397, depolama kapasitesi ise 2.6 PB’tır.

Siacoin (SC), ağın yerel tokenıdır ve depolama, ödeme gibi işlemler için kullanılır. Tokenın temel amacı, ağdaki işlemleri kolaylaştırmaktır. SC’nin sınırsız üretileceği belirtilirken dolaşımdaki arzı 47 milyardır. SC’yi listeleyen borsalar arasında; Bitexen, Upbit, Binance, VCC Exchange, OKEx, BKEK, Kraken, Bittrex, Digifinex, HitBTC, Huobi, Gate.io, Poloniex gösterilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!