Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LUNA ve UST Çöküşünün Etkileri: Birleşik Krallık Kripto Para Düzenlemelerini Hızlandırıyor

Birleşik Krallık, Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) çöküşün ardından kripto para piyasalarının düzenlenmesine yönelik çalışmaları hızlandıracak. 

Bloomberg’ün 20 Mayıs tarihli haberine göre Birleşik Krallık mali düzenleyicisi Finansal Davranış Otoritesi (FCA), geçtiğimiz hafta yaşanan LUNA ve UST çöküşünün ardından kripto para piyasalarının düzenlenmesini hızlandırmak için harekete geçti.

FCA’nın kripto varlıklara yeni kurallar getirmek ve uygulamak için bu yılın sonlarına doğru Hazine Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütmeye başlayacağını ve stablecoin’lerde yaşanan son piyasa istikrarsızlığının “kesinlikle dikkate alınması gerekeceğini” söyleyen FCA’nın piyasalardan sorumlu direktörü Sarah Pritchard, çarşamba günü verdiği röportajda;

İnovasyon, iyi çalışıyorsa kalıcıdır. Açıkçası son günlerde ortaya çıkabilecek bazı sorunları ve sonuçlarını gördük.

dedi.

FCA tarafından ekim ayında yayınlanan bir anketin, kripto satın alan 40 yaş ve altındaki yatırımcıların yaklaşık %70’inin dijital varlıkların düzenlendiğine yönelik yanlış bir varsayımda bulunduklarını ortaya koyduğunu söyleyen Pritchard, hedef göstermeden LUNA ve UST çöküşüne değinerek tüketici korunması hakkında şu ifadelere yer verdi:

Hem iyi işleyen bir piyasa hem de tüketicinin korunması açısından ilk aklımıza gelen genellikle bu tür problemler oluyor. Önemli fiyat hareketleri gördüğümüz geçtiğimiz hafta bu problemleri gözler önüne serdi ve insanların paralarını riskli bir yere yatırdıklarını anlamalarını sağlamanın önemini gösterdi.

Verilerine göre yaşananlardan önce toplamda 40 milyon dolar piyasa değerine sahip olan LUNA ve UST‘nin çöküşü kripto para piyasasında 380 milyar dolarlık bir kayba sebep oldu.

Birleşik Krallık, geçtiğimiz mart ayında kriptonun düzenlenmesine yönelik yeni bir paket üzerinde çalışacağını ve stablecoin’leri de düzenlemeyi planladığını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!