Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mac Kullanıcıları Dikkat! Kuzey Koreli Hacker Grubu, MacOS Kullanıcıları İçin Yeni Bir Malware Geliştirdi, Sırada Linux Var

Yaptığı bir kaç girişim ile adından bir kaç kere söz ettiren Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus, yeni bir malware (kötü amaçlı yazılım) ile geri dönmüşe benziyor. Ekip önceki saldırılarında sadece Microsoft tabanlı cihazları hedef almış olsa da, Kaspersky Labs‘ın belirttiğine göre bu sefer yeni geliştirdikleri malware ile MacOS  tabanlı cihazlara da sızabilecekler.

23 Ağustos tarihli Kasersky Labs bildirisine göre, Lazarus isimli ekip ”AppleJeus” isimli yeni bir malware geliştirdi. Trojan içeren yazılımın temel hedefi ise kripto para birimi çalmak. Geçmişte bu hedefle çok fazla malware üretilmiş olsa da, söz konusu yazılımın MacOS tabanlı cihazlara da sızabiliyor olması grup için bir ilk niteliği taşımakta.

Nasıl Fark Edildi?

Habere göre,  ismi verilmeyen bir borsanın çalışanı, kendisine şirket e-postası yoluyla gönderilen bir kripto para trading uygulamasını indirdi. Yazılımı yükledikten sonra çalışanın bilgisayarı ”Fallchill” isimli, grubun eskiden de kullanmış olduğu bir uzaktan erişim Trojan’ının etkisi altına girdi. Fallchill’in bu seferki farklılığı ise sadece Windows değil, MacOS tabanlı cihazlara da sızabiliyor olması. Haberde bunun yanı sıra Linux için de yeni bir yazılım geliştirilmekte olduğu vurgulanmakta.

Kaspersky Labs bu yazılımın MacOS kullanıcıları için ”bir uyanma çağrısı” olduğunu belirtti ve hiçbir işletim sisteminin %100 güvenli olmadığını da vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment