Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi Bitfury, Blockchain Tabanlı Platform ile Müzik Endüstrisine Giriş Yaptı

16 Ocak tarihinde yayınlanan bir blog gönderisine göre, Blockchain şirketi ve Bitcoin madencilik donanımı üreticisi Bitfury, özellikle müzik endüstrisine yönelik açık kaynaklı bir platform geliştirdi.

Bitfury Surround isimli bu girişim, sanatçılar, hayranları ve aracı isimler arasındaki adil olmayan gelir akışını blockchain teknolojisi kullanarak adil bir hale getirmeyi planlıyor. Bitfury temel olarak bir Bitcoin madencilik firması olsa ve sektörde bununla tanınsa da, firma madencilik sektörünün gerilemesi ve kazancın azalması ile farklı açılımlar da yapmaya karar verdi.

Surround platformu da Bitfury’nin bu tipte yaptığı girişimlerden birisi olarak öne çıkmakta. Bunun yanı sıra firma madencilik konusunda da bu hafta bir yeniliğe imza attı ve Lightning Network teknolojisini Polonya tabanlı bir kripto para borsası olan BTCBIT’e getirdi. Firma bundan önce 2018 yılının Aralık ayında Rusya içerisinde dev danışmanlık firması PwC ile birlikte bir blockchain geliştirme programı piyasaya süreceğini vurgulamıştı.

Bitfury CEO’su Valery Vavilov, konu hakkında yaptığı açıklamada müzik ve eğlence endüstrisinin oldukça karışık, rekabetçi ve teknoloji odaklı bir çevre haline geldiğini ve şeffaflık yüzünden sıkıntıların yaşandığını aktardı. ”Sanatçıları desteklemek” istediğini belirten CEO, açık kaynaklı ve blockchain tabanlı ekosistemin kurulması ile bütün bir endüstrisinin büyümesini teşvik etmeyi amaçladıklarını da ifade etti.

Blockchain tabanlı kurumlar ve girişimler birkaç yıldan beri müzik endüstrisinde şeffaflık için çözümler sunmuştu ve bunların en günceli Bitfury tarafından yapıldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment