Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada Bankacılar Birliği, Kanada’nın Dijital Kimlik Sisteminin Blockchain Tabanlı Olması Gerektiğini Düşünüyor

15 Ocak tarihinde yerel medyada çıkan bir habere göre, Kanada menşeli önde gelen bir bankacılık grubu, vatandaşların dijital kimlik sistemi için blockchain teknolojisinin kullanılabileceğini düşünmekte ve bunu tavsiye etmekte.

Toronto’da yapılan bir etkinlikte konuşan Kanada Bankacılar Birliği (CBA) CEO’su Neil Parmenter, özellikle bankacılık ve finans sektörleriyle alakalı dijital kimliklerin temelini oluşturmak için, değiştirilemez ve güvenli çözümlerin bulunması gerektiğini ifade etti. Kanada’nın ‘Açık Bankacılık’ olarak bilinen yapıya geçeceği spekülasyonlarının olduğu bir dönemde gelen haber, blockchain teknolojisinin çoğu sektörde fayda sağlayabileceğini de kanıtı. Kanada, sözde açık bankacılık modeli ile fintech startup firmaları gibi bazı üçüncü parti kurumların da kullanıcı verilerini görebilme ve bunlara erişebilme hakkını onaylamaya hazırlanmakta.

Ülke yetkilileri geçtiğimiz hata konu hakkında halka açık bir oylama başlattı ve sonuca göre eyleme geçilecek.

Parmenter ise konu hakkında şunları aktardı:

”Birden çok dijital referans noktası kullanan birisini doğrulamak, bir ehliyetin fotokopisine inanmaktan çok daha güvenli. Bu dijital ağ bağlantılı ancak yine de merkeziyetsiz ve bu yüzden sisteme sızma riski hackerların hedeflemek istedikleri ”sanal sunucuların” ortadan kaldırılması ile ciddi anlamda düşürülmekte. ”

CBA ilk olarak geçtiğimiz yılın Mayıs ayında dijital kimlik hakkında whitepaper yayınlamıştı. Söz konusu whitepaper içerisinde blockchain’e yönelik herhangi bir atıf bulunmuyordu ancak görünüşe göre 2018 yılında blockchain tabanlı birçok kimlik ve doğrulama uygulaması, CBA’nın aklını çelmiş olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment