Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brave Browser Kullanıcıları Reklamlar Sayesinde Para Kazanacaklar

Gizlilik odaklı internet tarayıcılarından Brave Browser, kendi reklam platformunu oluşturacağını açıkladı. Kullanıcılar bu platformda gördükleri reklamlar aracılığıyla para kazanabilecekler.

Reklama Para

Kişisel gizlilik ilkesiyle yola çıkan Brave Browser, kendi reklam platformunu oluşturacağını ve kullanıcıların bu platformdaki reklamlar aracılığıyla para kazanabileceklerini açıkladı.

Brave Browser geliştiricileri, tarayıcının 1.0 versiyonuyla birlikte platforma yeni reklamlar ekleyecekler. Kullanıcılar bu versiyon ile birlikte günde en fazla 20 adet reklam görme hakkına sahip olacaklar.

1.0 versiyonundan sonra gelecek olan versiyonlar ise kullanıcılara para kazandıracak. Kullanıcılar gelecek versiyonlarda gördükleri reklamlara ait gelirlerin yüzde 70’ini alabilecekler.

Halihazırda 5 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Brave Browser, bu yeni reklam sistemi hakkında şöyle bir açıklama yayınladı:

“Brave Rewards adı verilen yeni bir özellik sayesinde Brave kullanan kişiler, ziyaret ettikleri sitelere Basic Attention Token (BAT) ile katkıda bulunabilecekler. Brave Rewards özelliğini aktifleştiren kullanıcıların aylık BAT bakiyeleri, en çok ve en uzun süre boyunca ziyaret ettikleri siteler arasında dağıtılacak. Brave Ads sayesinde insanlar kendi ilgilerini çeken sitelerden BAT kazanabilecekler. Brave Ads özelliği aktif hale geldiği zaman Brave tarayıcısı kullanıcıların tercihlerini takip etmeye ve bunlara uygun reklamlar göstermeye başlayacak.”

Brave’in geliştirdiği bu sistemin özellikle reklam gelirlerine bağlı olarak hizmet sunan içerik üreticileri için yetersiz kaldığını söyleyebiliriz. Brave’in uygulamaya çalıştığı sistem aslında reklamverenleri denklemden çıkarmaya dayalı olduğu için herkesi memnun edemiyor. Bu yeni sistem tam olarak ne kadar verimli olacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment