Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maduro Dünyaya Seslendi: Petro’ya Yatırım Yapın

Venezuela başkanı Nicolas Maduro, yaptığı açıklamada Petro’ya yatırım yapılması gerektiği çağrısında bulundu. Yerel basında çıkan haberlere göre, Maduro; işçilerin gelecek haftalardan itibaren Petro formatında bonuslar alacağını açıkladı.

DASH’in bir kopyası olduğu iddiası ile sıkça eleştirilen Petro’ya Venezuela içinden ve dışından da ciddi muhalefet mevcut.

Ekonomik krizin pençesinde olan ve ciddi bir darboğazda bulunan Venezuela ekonomisinin toparlanması için çıkarılan ilk ulusal kripto para birimi olan Petro ile ilgili konuşan Maduro, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Şu anda çalışan kişilere seslenmek istiyorum: Gelin ve Petro’ya yatırım yapın. Yasal bir şekilde, aile ekonomizin gelişmeine katkıda bulunun ve de sertifika alın.”

Maduro’nun bu açıklamalarına Venezeula halkının ve kripto para piyasalarının vereceği tepki ise merakla bekleniyor. Bugün çıkan haberlerde, Petro’nun Cave Blockchain, Bancar, Cryptopia, Amberes Coin, Afx Trade ve Criptolago’da listeneceği ifade edilmişti. Maduro’nun daha önce yaptığı Petro dünyanın en büyük borsalarında işlem görecek açıklaması ile, bu altı borsanın kastedilmiş olamayacağı da ifade ediliyor. Çünkü bu borsalardan hiçbiri, gerçekten de sık tercih edilen borsalar değil.

Özellikle Cryptopia’da BTC, Ethereum, Dash ya da XRP ile ilgili hiçbir hacim bilgisi bulunmaması, bu konudaki şüpheleri daha da arttırıyor. Maduro’nun yaptığı ciddi propagandanın bir geri dönüşü olup olmayacağı ise en azından şu an için bilinmezliğini koruyor. Petro’nun akıbeti, kripto para piyaslarınca merakla beklenmeye devam edecek gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment