Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maker DeFi Ekosistemine Gayrimenkul Sektörünü Getirdi

Maker (MKR), gayrimenkul sektörünü DeFi ekosistemine getirerek krediler için finansman sağlamaya başladı. MKR, gelişmenin ardından ATH gördü.

Lending platformu Maker, konut kredisi için finansman sağlamasıyla gerçek dünya varlıklarını DeFi sektörüne kattı. Konuyla ilgili açıklama yapan MakerDAO üyesi Sébastien Derivaux, Maker’ın bir konut kredisini finanse etmek için hiç yoktan 38.000 DAI mint ettiğini söyledi.

Mint edilen DAI’a ait işlemde, Etherscan verisine göre DAI’ın hiçbir yerden gelmediği (0x0) görülüyor. Derivaux, en altta ise mülkiyet teminat NFT’si bulunduğunu belirtiyor. 

maker-mkr-transfer
Üçüncü sırada bulunan 0x0 işlemi – En altta bulunan Asset NFT

Coindesk haberinde, Derivaux projenin başlangıçta ABD’de bulunan evleri yenilemek ve kredi finanse etmek için kullanılacağını söylüyor.

Maker yeni hizmeti için ortaklıklar kurdu

Maker, gayrimenkul finansmanı için gayrimenkul kredi şirketi New Silver Lend ve gerçek dünya varlıklarını DeFi ekosisteminde finanse eden Centrifuge ile çalışıyor. Derivaux, New Silver Lend’in legal bir şirket olduğunu ifade etti ve Maker’ın risk değerlendirmesini paylaştı.

Centrifuge, oylama sonucu MakerDAO ile kurulan entegrasyonla birlikte DeFi ekosistemine trilyonlarca dolarlık varlık getirebileceklerini söyledi. Ayrıca Centrifuge, Maker’ın New Silver Lend ile çalışmasını DeFi’ı geleneksel bankacılık endüstrisine bir rakip haline getirme potansiyeli olduğunu belirtiyor.

MKR, 24 saatlik zaman diliminde 4.961 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!