Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maker (MKR) Yakaladığı Büyük Çıkışı Sürdürüyor

Son dönemin en iyi performans gösteren kripto paralarından birisi olan ve yılın başından bu yana yatırımcısını son derece memnun eden bir performans gösteren MKR, Şubat ayında da yükselişini tam gaz sürdürüyor.

CoinMarketCap’in listesine göre şu anda 16. sırada yer alan kripto para; Ethereum karşısında da çok ciddi değer kazanmış durumda. 14 Şubat itibari ile bir adet MKR, 4.6 ETH’ye denkti. Bu rakam ise 8 Ekim’deki 4.37 ETH olan kuru geçmeyi başardı ve rekor kırdı. Şu anda ise güncel kurda, 1 adet MKR, 4.17 ETH ediyor.

Şubat ayının ilk 17 günü geride kalırken, bu ay yaklaşık yüzde 37’lik bir artış yaşayan platform, yatırımcısını ise son derece mutlı etmeyi başardı.

MakerDAO isimli Ethereum platformu üzerinde yerleşen Blockchain’in ürünü olan ve platformun stabil kripto parası DAI’nin başarılı bir şekilde işlemesini sağlayan MKR, son dönemde çok iyi bir performans gösteriyor.

DAI’nin gösterdiği fiyat performansına göre üretilen ya da yakılan MKR’ler, ayı piyasasına rağmen ayakta kalmayı başaran nadir koinlerden.

Aynı zamanda, son dönemde çıkan haberlerde de görüleceği üzere, MKR’nin tek başarısı da bu değil. Bilindiği üzre, şu anda piyasadaki tüm Ethereum’ların yaklaşık yüzde 2’si -ki bu rakam 200 milyon doların üzerinde- MakerDAO akıllı kontratlarında teminat olarak tutulmakta ve bu da, aslında platforma duyulan güvenin bir başka kanıtı olarak göze çarpıyor.

MKR; bu yazının kaleme alındığı dakikalarda 517 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment