Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’da Tutuklu Olan Uyuşturucu Satıcısı, BTC’lerini Geri İstiyor

Kanada’da 2015 yılında dark web üzerinden uyuşturucu madde sattığı gerekçesi ile tutuklanan ve ceza evine konan Kanadalı uyuşturucu satıcısı Matthew Phan’in davasında ilginç bir çıkmaz yaşanıyor.

Üniversite terk olan ve internette sattığı uyuşturucu maddeleri pazarlarken, dark web’de sadece Bitcoin’i takas aracı olarak kabul eden Phan, daha sonra polis ekiplerinin takibi üzerine yakalanmıştı.

Phan’in evine yapılan baskında, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, aynı zamanda polis biriminin bir üyesi olan ve şimdilerde bir özel şirket için çalışan Dwayne King, 288 adet BTC içeren dijital cüzdan buldu.

King, daha sonra bir başka cüzdan oluşturarak bu BTC’leri polis güçlerinin hesabına transfer etti ve mahkeme, bu Bitcoin’lere el koyduğunu açıkladı. Ancak şimdilerde, Phan bu kripto paralara el konulmasının yasak olduğunu iddia ediyor.

King, o dönem yaptığı açıklamada artık suçluların varlıklarını yatak altında saklamadıklarını ifade etmiş ve bu durumu değiştiren şeyin de kripto paralar olduğunu belirtmişti. Başarılı polis, kripto paraların artık saklama kutularının yerini aldığını da ifade etmişti.

Kanada basınında çıkan haberlere bakılırsa, mahkeme heyeti de bu 288 adet BTC’nin akıbeti konusunda net bir konsensusa varabilmiş değil. Davaya dahil olan ve bilirkişilik yapan Ciphertrace platformu CEO’su David Jevans da, para transferlerini inceledi ve bu işlemlerin şüpheli olduğunu doğruladı.

Davada nihai karar ise 4 Nisan’da verilecek ve konu ile ilgili yaşanacak gelişmeler merakla bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment