Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Makroekonomi Uzmanı Uyardı: ABD Hükümeti Bitcoin’i Suistimal Edebilir

Goldman Sachs’in eski yöneticilerinden Raoul Pal, ABD hükümetinin milyonlarca Bitcoin (BTC) biriktirmesinin kripto paranın geleceği için iyi bir haber olmayabileceğini düşünüyor.

Son zamanlarda düzenlenen Bitcoin2024 Konferansı’nda, bağımsız başkan adayı Robert F. Kennedy Jr., seçimi kazanması halinde yönetiminin dört milyon Bitcoin’i stratejik bir rezerv varlık olarak stoklayacağını söyledi. Aynı etkinlikte, Senatör Cynthia Lummis, ABD hükümetini beş yıl içinde bir milyon BTC veya toplam BTC arzının yüzde 5’ini biriktirmeye yönlendirecek bir yasa tasarısı önerdiğini açıkladı.

Gücünü kötü amaçla kullanabilir

Ancak makroekonomi uzmanı Raoul Pal, ABD hükümetinin büyük bir Bitcoin rezervi oluşturduğunda sergileyebileceği olası davranışlardan endişe duyuyor. Skybridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci ile yaptığı görüşmede Pal, hükümetin geçmişte gücünü kötüye kullandığını ve büyük bir BTC rezervine sahip olmanın, hükümete Bitcoin’in fiyat hareketini büyük ölçüde etkileme gücünü verdiğini belirtti.

Pal, “Evet, bu kripto piyasası için olumlu çünkü yeni bir alıcı daha var ancak bu aynı zamanda garip bir durum çünkü Bitcoin, hükümetin para üzerindeki kontrolünü değiştirmek amacıyla kuruldu ve şimdi hükümeti özel paranın en büyük alıcılarından biri olarak devreye sokuyorsunuz. Bu durumdan gerçekten hoşlanmıyorum… Eğer hükümet bunu manipüle edebilirse, piyasaya sürebilir, daha fazla satın alabilir ve farkına varmadan Bitcoin’i, faiz oranlarını kontrol etmek için kullandıkları gibi kontrol eder hale gelirler ve bunu istemiyoruz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!