Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya Merkez Bankası Kripto Paralar İçin Yasa Tasarısı Hazırlıyor

Malezya Merkez Bankası Yeni Kripto Para Yasa Taslaklarına Hazırlıyor

Malezya’nın merkez bankası bildirilenlere göre yıl sonuna kadar yeni kripto para yaptırım taslaklarını tamamlayacak.

Bank Nagara Malaysia müdürü Muhammad bin Ibrahim, 19 Eylül’de gerçekleşen bir sempozyumda muhabirlere kurumun kripto para birimi ticaret ve takası yapanlar hakkında yeni kanunlar çıkarmak istediklerini iletti. Bölgedeki haber kaynağı Free Malaysia Today, bu sürecin kara para aklanması ve terörin finanse edilmesi üzerine yürürlükte olan yaptırımların güçlendirilmesini de kapsayacağını aktardı.

Bin Ibrahim’in:

“Yıl sonuna dek özellikle kara para aklama ve terörizmi destekleme karşıtı kripto paralar hakkında bazı yönlendirici ilkeler edinmeyi umuyoruz. Özellikle bu alana katkıda bulunmak isteyenler in bu ilkeleri edindiğinizden emin olacağız.”

Yaptırımların ne şekilde olacağı ve düzenleyici makamların katkıda bulunup bulunmayacağı henüz belli değil. Fakat bu hareketlenme, 2014’teki “Bitcoin hakkında düzenleme yapmayacakları” açıklamasının aksine merkez bankasının duruşunun değiştiğini gösteriyor.

BNM şimdilik Bitcoin‘i kanuni para olarak kabul etmeyi düşünmediğini söyledi.

Daha da fazlası, söylenenler Malezya’daki teknoloji hakkında yeni düzenlemelerin artışının göstergesi niteliğinde. Bu ayın başlarında da ülkedeki finans piyasasına bakan Malaysian Securities Commission yatırımcıları ICOlara karşı uyarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment