Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin BT Bakanlığı Blockchain Araştırma Laboratuvarı Kuruyor

Son Bitcoin borsası ve ICO yasaklamalarına rağmen Çin hükümeti Blockchainin farklı alanlarda kullanılma potansiyeline bağlılığını kaybetmedi.

Caixin tarafından yayınlanan bir rapora göre ülkenin Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, bu teknolojinin Çin’deki gelişimini desteklemek için Trusted Blockchain Open Lab ismiyle bir araştırma tesisi kurdu. China Academy of Information and Communications Technology tarafından yönetilecek blockchain laboratuvarı, blockchain alanında araştırmalar yürütmekle birlikte bu alanda uzmanlaşmış kişilerin birikimlerini paylaşacakları bir platform da oluşturacak.

Haberler yurt içinde blockchain hakkında değişen konuşmaların ortasında geldi.

China Economic Review ‘ün aktarımları People’s Bank of China bünyesindeki Digital Currency Research Institute müdür yardımcısı Di Gang‘in blockchain tekniği uzmanlarının sayısının teknolojiyi ekonomik sebeplerle kullanan kişi sayısına karşı çok az olduğu konusunda uyardığını gösteriyor.

“İşletmeci personel sayısının teknik kişi sayısını aştığı birçok Blockchain konferansı düzenlendi.” diye belirtti.

Çin’in 4 Eylül’de ICOları banlamasının ardından birkaç kripto para borsasının kapanmasının üzerine Reuters‘a göre, Digital Currency Research Institute genel direktörü Sun Guofeng’in sektördeki suçlu etkinliklerini durdurmak için yeni yasaların gerekli ve tam zamanında olduğunu söyledi.

Yine de kendisi de Blockchainin yararlı bir teknoloji olduğunu ve ICOların konu hakkında araştırma yapmanın tek yolu olmadığını belirtti.

Banlamanın blockchain endüstrisinde daha geniş çaplı negatif bir etkisinin olmayacağı sözünü verdi.

Çok uluslu teknoloji kurumu Intel ile Blockchain araştırma ortaklığına girdiğimi belirten Tencent gibi Çin’deki çeşitli teknoloji devleri de bu teknoloji üzerinde çalışıyor. Ek olarak, ödeme devi China UnionPay de Blockchain temelli bir ATM iletişim ağı için patentini almışken elektrikli alet üreticisi the Midea Group da Bitcoin madenciliği yapabilen ev aletleri için patent istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment