Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Zor Zamanları Altına Fayda Sağlayabilir

Bitcoin gibi kripto paralar son zamanlarda zorluklarla karşılaşıyorlar. Bu zorluklar hükümetlerden ve önemli finansal kurumlardan kripto paralara gelen yaptırımlardan kaynaklanıyor. Bitcoin‘e son zamanlarda vurulan darbeler sonrasında şuanda altına yatırım yapmak iyi bir fikir olabilir.

Altın İçin İyi Bir Zaman

Son aylarda kripto paralara, hızlı yükselişlerine, altında yatan teknolojiye pek çok eleştiri gelse de altın bu durumdan zarar görmedi.

Zarar görmek bir yana, yakın zamanda rekor kırarak 1,350$‘a ulaştı. Bu rekora ulaşırken 3 ay boyunca istikrarlı bir şekilde 100$ artış yaşamıştı. Tabii kripto para piyasasıyla kıyasladığımızda 100$’lık bir artış pek şaşırtıcı gelmiyor ancak altın bazında bakıldığında bu artış gayet kayda değer.

Altın Neden Bitcoin Zordayken Kar Ediyor?

Bitcoin artış yaşarken altın da yaşıyordu ancak Bitcoin’e Çin’den ve JPMorgan‘dan darbeler geldiğinde ve düşmeye başladığında, altın yükselişine devam etti.

Belirttiğimiz ve sizin de bildiğiniz gibi altın hep “güvenli yatırım” olarak görülür. Çok fazla yükselmez ama aynı şekilde çok fazla bir düşüş de yaşamaz. Kripto paralar ortaya çıkıp kısa sürelerde %700, %800 artış yaşayınca pek çok kişi yatırımlarını bu piyasaya yönlendirmeye başladı.

Ancak zor zamanlarda, özellikle temkinli olmak isteyen yatırımcılar için, altın her zaman bir “sigorta” görevi görmüştür.

Altın pek düşüş/artış yaşamıyor demiştik ancak altının aniden önemli bir yükseliş yaşaması için gereken tek şey dünya çapında belli başlı birkaç kişinin paralarını altına çevirmesine bakıyor.

Altına Fayda Sağlayan Olaylar

Balon muhabbeti ve belirsizlikler yaşayan tek piyasa Bitcoin değil elbette. Hemen hemen her türlü borsa piyasasında bu gibi sorunlar yaşanabiliyor.

Sorun yaşayan borsalardan biri de dolar borsası. Son zamanlarda doların yaşadığı düşüş ABD’deki belirsizliklerden kaynaklanıyor ve bu belirsizliklerin çıkış noktası da ülkenin başkanı Donald Trump. Trump’ın Kuzey Kore’yle ilgili savaş konulu yorumlara finans piyasasına damga gibi oturmuş ve dolara sağlam bir darbe indirmişti. Altın ise bu darbeden de sağ çıktı ve istikrarını korudu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment