Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya Şeriat Konseyi Başkanından Destekleyici Kripto Para Açıklaması

Malezya Şeriat Konseyi Başkanı Datuk Mohd Daud Bakar, kripto para birimlerinin İslami finansta yükselişe geçtiğini açıkladı. Koronavirüs pandemisinin ortaya çıkardığı yeni normalle birlikte yükselen dijital ekonomide kripto paralara olan talebin artışını vurgulayan Bakar, İslami finansta kripto paraların bir yenilik olarak kabul edilebileceğini belirtti.

Malezya Şeriat Konseyi Başkanı, içinde bulunduğumuz süreçte dijital paranın önemini vurgulayarak kripto para kullanımını desteklediğini açıkladı. Daud Bakar, içinde bulunduğumuz koronavirüs pandemisinin yarattığı krizin yeni bir normalleşme sürecini başlattığını ve pandemi nedeniyle kısıtlanan faaliyetler nedeniyle dijitalleşmenin insanlar için daha da önemli hale geldiğini söyledi. SCxSC Fintech Konferansı’nda konuşma yapan Bakar, kripto paraların insanlar için hala yeni bir şey olduğunu ve insanların kripto paraları daha iyi anlayabilmesi için daha fazla çalışmaları gerektiğini ifade etti. 

Dijitalleşen Ekonomilerde Hükümetler Kendi Dijital Paralarını Oluşturabilir

Malezya Şeriat Konseyi Güvenlik Komisyonu’na başkanlık eden Mohd Daud, dijitalleşen ekonomide paranın da dijitalleşme sürecinde olduğunu vurguladı. “İslami Finansta Kripto Para Muamması: Dijital Varlıklar ve Şeriata Uyum” başlıklı panel oturumunun konuşmacılarından biri olan Daud, Covid-19 pandemisi nedeniyle neredeyse tüm ülkelerin dijitalleşme sürecine girdiğini söyledi. Fakat geleneksel paraların dijitalleşme konusunda hala geride kalmaya devam ettiğini de belirtti.

Daud, para birimlerinin henüz dijitalleşmediğini, para transferlerinin günlerce sürebildiğini aktararak para sistemindeki verimsizliğe dikkat çekti. Daud’a göre, dijitalleşen ekonomi daha verimli bir sistem vaat ediyor ama henüz tam anlamıyla dijital ekonomiye geçebilecek seviyeye gelebilmiş değiliz. Bunu sağlamak için ise Daud, yeni bir kripto para birimi yaratmaktan ziyade hükümetlerin kendi dijital para birimlerini oluşturmasının iyi bir adım olabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment