Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezyalı Dokuz Banka Birleşerek Blockchain Ekibi Oluşturdu

Malezya Merkez Bankasına göre, dokuz Malezyalı banka, ticaret finansmanı için blockchain uygulamalarını geliştirmek üzere bir araya geldi.

Malezya Merkez Bankası (BNM) Yönetici Yardımcısı Jessica Chew Cheng Lian, perşembe günü bir bankacılık etkinliğinde yaptığı konuşmada, olumlu bir havayla, ülkenin bankacılık hizmetlerini geliştirmek için blockchain de dahil olmak üzere, yeni ortaya çıkan finansal teknolojileri desteklediğini belirtti.

Lian, konuşmasında şunları söyledi:

“Blockchain dünyasında, yargı alanındaki bir dizi endüstri, teknolojinin kullanılabilmesi ve kullanım durumlarının geliştirilmesinde etkili geliştirme maliyetini ortadan kaldırmak amacı ile tüm kaynakları bir araya getirmiştir. Malezya’da dokuz banka, ticaret finansmanı için blockchain uygulamalarını geliştirmek amacıyla bir araya geldi ve bunu gerçekleştirdi.”

Yönetici Yardımcısı Lian, hangi bankaların işbirliğinde yer aldığını ya da geliştirilen blockchain uygulamasının ayrıntılarını henüz açıklamamış olsa da, Malezya Merkez Bankasının bu teknolojiye nasıl yaklaştığı yapılan açıklamalardan görülüyor.

Lian, söylediklerine ek olarak Malezya Merkez Bankasının finans sektörü üyeleri ile birlikte, Uygulama Programlama Arayüzü (API) grubu oluşturduğunu ve asıl amacı standartlaştırılmış açık bir API geliştirmek olan büyük fintek girişimleri olduğunu belirtti.

Liam, finansal kurumların benimsemesini kolaylaştırmak için blokchain gibi finansal teknolojilere erişimin daha da genişletilmesinin sağlanması gerektiğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment