Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malezya’nın Aldığı Karar, Binance Yatırımcılarını Endişelendirdi

Kripto para birimleri son yıllarda kesinlikle ciddi bir tanınırlık elde etse ve artık birçok kurum tarafından meşru kabul edilse de hala dünyanın farklı yerlerinde farklı sorunlarla karşılaşıldığı oluyor.

Popüler kripto para borsalarından Binance de bunların en günceli ile gündeme geldi. Malezya’nın menkul kıymet regülatörü SC, yeni yayınladığı bir açıklamada Binance ve eToro kripto para borsalarının ülkede hizmet vermek için izne veya lisansa sahip olmadığını belirtti.

Finansal regülatör ülkede hizmet verme yetkisi olmayan şirketleri böyle durumlarda direkt olarak kara listeye almasıyla tanınıyor. SC’nin Binance ve eToro’yu kara listeye alıp almadığı şu an için bilinmiyor ve yetkililer tarafından basına sızdırılan açıklamada bu kararın belirsizliğini koruduğu belirtildi.

Binance ve eToro’nun Siteleri Engellenecek Mi?

Binance piyasaya yeni sürdüğü banka kartını ilk olarak Malezya’da denemişti. Ülkenin itibari para birimi Malezya Ringgiti Mart ayından beri Binance’in eşler arası platformunda da desteklenmekte. SC, konu hakkında yerel basına yaptığı açıklamada Binance ve eToro’nun 2,4 milyon dolarlık bir cezaya çarptırılabileceğini vurguladı.

Buna rağmen finansal regülatörün siteleri engelleme veya bunları erişime kapatma yetkisine sahip olmadığı biliniyor. Bu, ülkenin iletişimden sorumlu komisyonu MCMC’ye kalan bir karar ve şu an için bu cepheden bir açıklama gelmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment