Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Günde Yüzde 100 Kazandıran VeThor Token Nedir?

Bugün Binance borsasında listelenen VeThor Token (VTHO), listelenmesinden kısa bir süre sonra yüzde 100’e varan bir artış yaşadı. VeChain ağında yer almakta olan bu koinin özellikleri ise merak ediliyor.

VeThor Token Nedir?

VeThor Token, VeChain ağında yer alıyor. VeChain ağına veri işlemek isteyen kimseler bu koini kullanarak bu işlemi yapıyor. Yani, VeChain ağında token göndermek, veri işlemek ya da akıllı kontrat çalıştırmak için VTHO kullanmak gerekli.

Temelde bu konsept, kripto para sektörü için oldukça bilindik. Ethereum ağında da ‘gas’ ücreti adı altında benzer bir işlem var. Yine bilindik bir başka Blockchain ağı ve akıllı kontrat platformu olan NEO’da da ‘GAS’ adı altında ek bir koin var. NEO ve GAS arasındaki ilişki ile VET ve VTHO arasındaki ilişki de benzer diyebiliriz.

Dolayısıyla işlemlerde ne kadar fazla VTHO kullanılırsa, ilgili işlem o kadar hızlı gerçekleştiriliyor. Bu ödenen miktarları da VeChain ağında şeffaf bir şekilde görüntülemek mümkün.

VTHO ve VET Arasındaki İlişki

Yine NEO ve GAS arasındaki ilişkiye benzer bir şekilde, elinde VET tutanlar, VTHO cinsinden ödül alabiliyor. Bu sayede de ağda işlem yaparken bu VTHO’ları kullanabiliyorlar. Her bir VET için 0.00000005 VTHO veriliyor. VeChain ağında yeni blok eklenme hızı ise 10 saniyede 1 blok olacak şekilde. Dolayısıyla 1 VET tutan bir kişi, günde ortalama  0.000432 VTHO kazanabiliyor. Eğer elinizde şu anda yaklaşık 185 dolara denk gelen 10 bin VET varsa, günlük alacağınız VTHO miktarı 4.32.

İki farklı koinin tek bir ağda toplanmasının altındaki temel amaç, gönderim ücretlerini stabil tutabilmek. Ethereum ağındaki transfer ücretlerinin dönem dönem uçuk fiyatlara çıktığını hepimiz biliyoruz. Bundan dolayı bu ücretleri stabil bir şekilde tutmak, büyük önem arz ediyor.

Görüldüğü gibi, bugün kripto para sektöründe çok fazla konuşulan VTHO, aslında VeChain ağının bir parçası ve bu ağın işlerliğinin devam etmesi için kritik bir role sahip. Basın saatine göre bir VTHO, şu anda 0.001666 dolar değerine sahip. Günlük bazda ise yüzde 67’lik bir artış var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment