Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mali Suçların Yüzde 80’i Kripto Paralarla İlgili

İngiltere’deki yetkililer ülkede işlenen mali suçların çok ciddi bir kısmının kripto paralarla ilgili olduğunu düşünüyorlar.

Ülkedeki yetkililer son zamanlarda sayısı artan mali suçlardan endişelenmeye başladılar. Özellikle FCA Başkanı Charles Randall gibi isimler, bireyleri hedef alan saldırılara karşı uyarıyorlar.

Mali Suçlarda Artış Var

Finansal Davranış Kurumu (FCA) tarafından yayınlanan bilgilere göre ülkedeki dolandırıcılık vakalarının sayısında ciddi bir artış var.

Yetkililer bu tarz olayların insanları yalnızca maddi yönden değil manevi yönden de etkilediğini düşünüyorlar.

FCA Başkanı Randall özellikle bireylere yöneltilen saldırıların yalnızca onları değil ailelerini de etkilediğini ve bunun büyük bir sorun teşkil ettiğini vurguluyor.

Kripto Paralarla Bağlantılı

Finansal Davranış Kurumu tarafından yayınlanan bilgiler gösteriyor ki İngiltere’de işlenen mali suçların çok ciddi bir kısmı bir şekilde kripto paralarla bağlantılı durumda.

FXStreet gibi kaynaklara göre İngiltere’deki yatırımcılar geçtiğimiz yıl genelinde bu gibi dolandırıcılıklar yüzünden toplamda 27 milyon sterlin kaybettiler.

Gitgide ciddileşen bu dolandırıcılıkların yüzde 80’inden fazlasının ise kripto paralarla bağlantılı olduğu düşünülüyor.

Ülkedeki yetkililer bu durumu çözmek ve ülkedeki dolandırıcılık vakalarının önüne geçmek için harekete geçtiler. Bu doğrultuda atılacak adımların ne kadar verimli olacağını ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment