Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Düzenleyicileri Oyun Sektörü İçin Blockchain İle İlgili Yeni Klavuzlar Öneriyor

Malta Gaming Authority (MGA), ülkenin çevrimiçi oyun alanı içinde dağıtılmış defter teknolojisi ve kripto para kullanması konusunda önerdiği rehberi yayınladı.

Şu anda geri bildirime açık olan belge, tüketicileri koruma, kara para aklama ve diğer suçları önleme ve Malta’nın itibarını koruma gerekliliğini açıklıyor. Belgede belirtilen kriterler planlanan bir düzenleyiciyi sandbox ortamında bilgilendirecek. Sonuç olarak, bu sanal alan, Malta’nın uzaktan oyun ekosistemi için yeni düzenlemelere yol açabilir.

Özellikle kripto para kabul etmek isteyen şirketlerin, kripto paranın finansal ve teknolojik değer sağlaması, borsalarda rekabetçi piyasa sermayesi ile işlem yapabilmesi ve şirketin kullanım durumunun ayrılmaz bir parçası olması gibi bir dizi koşulu karşılamaları gerekecek.

Düzenleyiciler, her bir kripto para birimini değerlendireceklerini ve bir şirketin bunları kendi işlerinde kullanıp kullanamayacağı konusunda nihai onay vereceklerini açıkladılar. Belgeye göre, tokenler için de benzer koşullar geçerli.

Sandbox’un bir parçası olarak, bir işletmeci tarafından barındırılan oyunların, “şeffaflığı korumak ve oyunların adaletliliğini kanıtlamak” için dağıtılmış defter teknolojisini kullanması gerekecek.

MGA şunları söylüyor:

Sandbox süresi boyunca MGA, işletmecinin oyun hizmetinin bu türden operasyonel kurulum tarafından haksız yere bozulmadığından emin olması koşuluyla, tamamen veya kısmen blockchain ortamı üzerinde barındırılan oyunları kabul edecektir.

Klavuz ayrıca AML (kara para aklanmanın önlenmesi) prosedürlerinin nasıl çalışacağını da belirterek, oyun işletmecilerinin kripto paraların veya özel tokenlerin bir fonlama yöntemi olarak kullanılmasıyla ortaya çıkabilecek veya daha da şiddetlenebilecek riskleri planlaması gerektiğini belirtti.

Geri bildirim sağlamak isteyen herkes MGA’ya 30 Nisan 2018 tarihine kadar e-posta gönderebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment