Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta’daki Kripto Para Şirketi Malta Borsası’na Dahil Oluyor

Malta Digital Exchange (MDX), kısa süre önce yayınladığı duyuruyla birlikte Malta Borsası’na katılacağını açıkladı.

Times of Malta tarafından yapılan habere göre MDX, yerel dijital para sektörünü genişletmek ve daha fazla müşterinin dijital varlık ticareti yapmasını sağlayabilmek için bir menkul kıymet lisansı almaya çalışıyor.

MDX’in kurucusu olan Rick Klink, şirketin menkul kıymet lisansı alması halinde çok daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebileceğini söylüyor ve şöyle ekliyor:

“Malta Borsası’na girmek demek, kurumsal yatırımcıların merkezine giriş yapmak demek.”

MDX, yerel yetkililerden alacağı bir menkul kıymet lisansı sayesinde ülkedeki kurumsal yatırımcılara çeşitli hizmetler sunmaya başlayabilir. Bu da zaman içerisinde Malta’daki kripto para sektörünün büyümesine yardımcı olacaktır.

Malta’daki kripto para sektörünün son zamanlarda oldukça ilgi çekmeye başladığını söyleyebiliriz. Özellikle Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yakın zamanda yapılan bazı açıklamalar, bazı şirketlerin dikkatini Malta’ya çekti.

IMF bundan birkaç gün önce Malta’daki para aklama karşıtı (AML) ve terörizm finansmanıyla mücadele (CFT) yasalarına ilişkin bir rapor yayınladı. IMF yetkilileri Malta’daki bu yasaların ciddi eksikliklerinin olduğunu, ülkedeki düzenleyicilerin bu yasaları bir an önce gözden geçirmesi gerektiğini belirtiyor.

IMF yayınladığı bu raporda Malta’daki kripto para ve Blockchain şirketlerinin de yeteri kadar detaylı şekilde denetlenmediklerini, düzenleyicilerin bu şirketleri çok daha yakından takip etmeleri gerektiğini vurguluyor. IMF tarafından hazırlanan bu rapor, Malta’daki düzenleyicilerin kısa süre içerisinde harekete geçmelerine yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment