Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Müşteriler Artık TrueUSD Rezervlerini Kendi Başlarına Denetleyebilecekler

Kripto para piyasasındaki sabitkoinlerden olan TrueUSD (TUSD), muhasebecilik şirketlerinden Armanino ile ortaklık kurdu. TrueUSD kullanıcıları bu ortaklık sayesinde şirketin rezervlerini istedikleri zaman denetleyebilecekler.

Kripto para piyasasındaki sabitkoinlerin sayısı son zamanlarda ciddi bir artış gösterdi. Belli bir varlığa, itibari paraya birebir (1:1) olacak şekilde sabitlenen bu koinler, üretici şirketlerin rezervleriyle destekleniyorlar. Kripto para yatırımcıları doğal olarak zaman zaman bu şirketlerin rezervleri hakkında bilgi edinmek isteyebiliyorlar.

TrueUSD, müşterilerin bu merakını giderebilmek için Armanino ile işbirliği yapmaya başladı. TUSD kullanıcıları Armanino tarafından geliştirilen bir panel sayesinde şirketin rezervlerini istedikleri zaman kontrol edebiliyor, denetleyebiliyorlar.

TrueUSD’nin geçtiğimiz gün yayınladığı blog gönderisine göre bu ortaklık, şirketin çok daha şeffaf bir şekilde hizmet sunmasına imkan tanıyacak. Gönderiden bir kesit şu şekilde:

“Armanino, içinde ABD Doları bulunan ve TrueUSD tokenlarının desteklenmesini sağlayan hesaplara bağlanıyor ve TUSD arzını ölçebilmek için kendi ETH düğümlerini kullanıyor.”

TrueUSD kullanıcıları bu sayede kullandıkları tokenın gerçekten USD ile desteklenip desteklenmediklerini kolaylıkla öğrenebilecekler. TrustToken’ın kurucularından olan Rafael Cosman, konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Dünyanın en büyük muhasebecilik şirketlerinden biri olan Armanino’nun sağladığı gerçek-zamanlı veriler, müşterilerimizin kullandıkları tokenın ne kadar değerli olup olmadığını görmelerini sağlayacak.”

TrueUSD’nin bu adımı atmasının ardındaki başlıca sebep aslında sabitkoin piyasasına “şeffaflık” getirmek. Piyasadaki pek çok müşterinin şirket rezervleri konusunda bilgi edinmeye çalıştığını düşünürsek bu adımın uzun vadede olumlu olabileceğini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment