Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Opera’nın Kripto Para Cüzdanını iOS Kullanıcıları da Kullanabilecekler

İnternet tarayıcılarından Opera, halihazırda Anroid kullanıcılarına sunduğu kripto para cüzdan hizmetini iOS kullanıcılarıyla da buluşturacak.

Dünyanın en büyük İnternet tarayıcılarından biri olan Opera bundan bir süre önce yeni bir güncelleme yayınladı. “Web-3 konseptine” uygun olduğu belirtilen bu tarayıcı, Android kullanıcılarının doğrudan tarayıcı üzerinden bir kripto para cüzdanına erişmelerini sağlıyor.

Ethereum (ETH) ve belli başlı merkezsiz uygulamalar (dApp) için kullanılabilen bu cüzdan, Android kullanıcıları tarafından büyük ilgi görmüştü. Opera geçtiğimiz gün yayınladığı basın duyurusunda bu cüzdanın iOS kullanıcılarıyla da buluşturulacağını belirtti.

Android kullanıcılarından büyük ölçüde olumlu tepki alan ve tarayıcıya eklediği cüzdanda henüz büyük bir sorunla karşılaşmayan Opera, bu cüzdanı kısa süre içerisinde iOS kullanıcılarına da sunmak istiyor. Öyle ki Opera Touch’ın iOS üzerindeki bir sonraki güncellemesi, bu kripto para cüzdanını destekleyebilir.

Opera Touch’ın tam olarak ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Ancak Opera tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre iOS kullanıcıları, şimdiden Opera’nın sitesinden kayıt yaptırarak bu tarayıcıyı test edebiliyorlar.

Geçtiğimiz aylarda Safello ile işbirliği yapmaya başlayan Opera; İsveç, Norveç ve Danimarka’daki Android kullanıcılarının doğrudan tarayıcı üzerinden Ethereum satın alabildikleri bir versiyon yayınlamıştı. Opera’nın açıklamalarına göre özünde bir “ticaret” hizmeti olan değerlendirilen bu özellik, İsveç’teki Finansal Denetim Otoritesi’nden izin almayı başardı.

Opera, müşterilerine kripto para cüzdanı hizmeti sunmaya aslında ilk olarak Temmuz 2018’de başlamıştı. Opera’nın yöneticilerinden Charles Hamel, o dönemde yaptığı açıklamalarda Opera’nın “Web-3’e uygun hareket eden ilk büyük tarayıcı” olduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment