Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Listeliyor: Mantra DAO Nedir?

Binance, 8 Mart TSİ 12:00 itibarıyla Mantra DAO’yu (OM) listeliyor. 24 saat içerisinde yüzde 34 artış gören Mantra DAO ve OM token nedir?

Mantra DAO (OM) fiyatı aylık grafikte yüzde 96 oranında, haftalık grafikte yüzde 42 oranında değer kazandı. OM token, Ağustos 2020’de gördüğü 0,62 dolardaki ATH seviyesine henüz ulaşamadı.

94 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan OM, 24 saatlik zaman diliminde 23 milyon dolarlık işlem hacmi gördü.

mantra-dao
Kaynak

Mantra DAO ve OM token nedir?

Mantra DAO; merkeziyetsiz, yönetişim odaklı, topluluk tarafından yönetilen bir DeFi platformudur. Mantra DAO, Polkadot ile uyumlu çalışabilen Rio Chain üstünde kurulmuştur. Rio Chain, Mantra DAO’ya; ölçeklenebilirlik, saniyede 2 blok onaylama hızı, 3.000 TPS’ye kadar işlem hacmi için hibrit model sunar. Aynı zamanda, bu altyapıyla birlikte bankalar, merkeziyetsiz uygulamalar, vb. birçok kurum ve uygulamanın ağ ile entegrasyonu verimli hale gelir.

Mantra DAO platformunda staking ve lending sistemleri uygulanır. Kullanıcılar, staking yaparak OM token kazanabilirken aynı zamanda ağın ortaklığı bulunan diğer ağlardan airdrop kazanma şansı da yakalar. Lending sistemi sayesinde kullanıcılar cross-chain borçlanma yoluyla getiri sağlayabilirler. Platform ekosistem ortakları arasında; Substrate, Dominus, Band Protocol, TomoChain, Terra, Kava, Web3Api gibi şirketler bulunur.

OM token, Mantra DAO’nun yerel tokenıdır. OM ile kullanıcılar Mantra DAO ekosisteminde tam anlamıyla söz sahibi olurlar. OM tokenın staking ödülü, lending getirisi gibi finansal kullanımı mevcuttur. Ayrıca, Karma adı verilen ve kullanıcıların ağ ekosistemine sunduğu pozitif katkıları ödüllendiren bir düzen vardır. Bu ödüller OM token ile verilir.

Mantra Pool adı verilen bir oyun sisteminde ise kullanıcılar birikimlerini oyunda harcayarak getiri elde etmek için şanslarını deneyebilirler. OM tokenın arzı 888 milyon olarak belirlenmiştir ve dolaşımdaki arzı 274 milyondur.

OM tokenı listeleyen borsalar arasında; Binance, OKEx, UniSwap, BitMax, BitMart, HotBit, Flybit, Gate.io, 1inch, Poloniex, Hoo, Bilaxy gösterilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!