Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Bitcoin Planını Doğruladı

Goldman Sachs, kripto paralara yönelik bir işlem masası açmadan önce müşterileri arasında anket düzenledi. Banka yetkilisi Matt McDermott, anket sonuçlarını Bitcoin’e “dev bir talep olduğunu” söyleyerek yorumladı.

Finans devi Goldman Sachs 280 banka müşterisinin katıldığı bir anket düzenlemiş, müşterilerin %40’ının kripto para piyasasına giriş yaptığı ortaya çıkmıştı. Goldman Sachs’in dijital varlık ekibinden sorumlu Matt McDermott’a göre bu, Bitcoin’in bu yıl yaşadığı yükselişin 2017’dekinden farklı olduğuna işaret.

Hafta sonuna 50.000 doların altında giren Bitcoin, yeni haftanın ilk sabahında 50.514 dolardan işlem görüyor.

Kurumsal yatırımcıdan talep var

BNN Bloomberg haberine göre McDermott, Bitcoin ile ilgili bulgularını katıldığı bir podcastte paylaştı. Piyasadaki kurumsal yatırımcı sayısının ne kadar çoğaldığından bahsedildi.

Goldman Sachs, kripto paralar için 2018 yılında bir işlem masası kurmuş fakat sonradan bu faaliyeti durdurma kararı almıştı. McDermott, kripto para piyasasının 2017/18’dekine kıyasla daha farklı olduğunu ve kurumsal yatırımcıdan Bitcoin için “dev bir talep geldiğini” açıkladı.

Ticaret masası yeniden kurulacak

Yetkili, kapatılan işlem masasının yeniden açılacağı bilgisini doğruladı. Bunun için bir tarih verilmezken, bu işlemlerin başlangıç aşamasında dar bir yelpazeyi kapsayacağı açıklandı. McDermott’un açıklamalarına göre ilk aşamalarda CME Group’un vadeli kripto para işlemlerine odaklanılacak. ABD’de, bankaların doğrudan kripto para işlemi yapmasını zorlaştıran regülasyonlar olduğu belirtildi.

McDermott, blockchain teknolojisinin “finans sektörü açısından birçok farklı fırsat sunduğunu” ve blockchain sektöründe iyi bir momentum olduğunu dile getirdi. Goldman Sachs’in, blockchain teknolojisinin potansiyelini keşfetmek için çalışmalar yapabileceği aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!