Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Bitcoin Anketini Yayınladı

Goldman Sachs Öz Sermaye Piyasaları Müdürü Max Milton, şirketin kendi müşterileri arasında düzenlediği Bitcoin ve kripto para anketini yayınladı. 280 Goldman Sachs müşterisinin katıldığı ankette, Bitcoin için ortaya çıkan sonuç bullish oldu.

Goldman Sachs, Bitcoin için 2018’de kurup sonradan kapattığı ticaret masasını mart ayında yeniden açmaya hazırlanıyor. Finans devi, buna ek olarak bünyesinde dijital varlık araştırmalarına yoğunlaşan özel bir ekip çalıştırıyor.

Neredeyse yarısı piyasaya giriş yaptı

Bu ekip, 280 farklı Goldman Sachs müşterisinin katıldığı bir anket düzenledi. The Block’un haberine göre katılımcıların %40’ı, kripto para piyasasına şimdiden giriş yapmış durumda. Bunların %41’i, spot piyasasında işlem yapıyor.

Katılımcıların %28’i, Bitcoin fiyatının son bir yıl içerisinde yaşadığı yükselişin, makroekonomik gelişmelerce tetiklendiğini belirtti. %57’lık kısım ise bu yükselişi, kurumsal yatırımcı talebiyle açıklamanın daha doğru olacağını düşünüyor.

goldman-sachs-banka-bitcoin-fiyat

Müşterilerin %61’i, sepetlerindeki dijital varlık miktarının gelecek 12-24 ay içerisinde “artmasını” bekliyor.

Bitcoin fiyatı 100.000 dolar olur mu?

Soruları yanıtlayan müşterilerin %54’ü, Bitcoin fiyatının önümüzdeki 12 ay içerisinde 40.000 dolar ile 100.000 dolar aralığında olmasını bekliyor. Fiyatın 12 ay sonra 100.000 dolardan yüksek olacağını söyleyenlerin oranı, %22.

Kripto para yatırımının zorluklarından bahseden katılımcıların %34’ü regülasyonlara ve iç tüzüklere, %24’ü yasal belirsizliklere işaret etti.

Düzenlenen anket, katılımcı sayısı bakımından dar bir havuza sahip olduğu için Goldman Sachs’in genel müşteri kitlesini yansıtmıyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!