Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çinli Şirketten Bitcoin ve Ethereum Yatırımı

Çin’deki Meitu adlı teknoloji şirketi, 379,12 adet Bitcoin ve 15.000 adet Ethereum (ETH) satın aldığını açıkladı. Toplamda 40 milyon dolarlık kripto para yatırımı yapan şirket, bu sayının 100 milyon dolara çıkabileceğini duyurdu.

Hong Kong’da listelenen Meitu, 7 Mart tarihli basın duyurusunda 17.9 milyon dolarlık Bitcoin; 22.1 milyon dolarlık Ether aldığını belirtti. Alım işlemi, 5 Mart 2021 günü gerçekleştirildi.

26 Ağustos 2020 verilerine göre, Meitu’nun aylık 295.4 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

60 milyon dolar daha yatırabilir

Meitu yönetim kurulu, şirketin nakit rezervinin kripto para yatırımı amacıyla kullanılmasına onay verdi. Blockchain sektörünü, “Mobil internet sektörünün 2005’teki haline” benzeten şirket, mevcut yatırımına 60 milyon dolar daha ekleyip toplamda 100 milyon dolarlık kripto para alabileceğini açıkladı.

İtibari paraların değer kaybetmeye başladığını ifade eden şirket, kripto paraların portföy çeşitlendirmek için kullanılabileceğini vurguladı. Meitu yönetimi, kripto para fiyatlarının gelecekte yükselmesini bekliyor.

Neden bitcoin ve ether?

Şirket, ilk yatırım tercihini Bitcoin ve Ether’dan yana kullandı. Bitcoin’in “bir değer saklama aracı olarak iyi bir alternatif” olabileceği, merkez bankalarının para politikalarına karşı “hedge amacıyla kullanılabileceği” belirtildi.

ETH yatırımını gerekçelendiren Meitu, Ethereum tabanlı merkeziyetsiz uygulamalar (dApp) geliştirebileceğini ve Ether’ın bu amaç doğrultusunda “gas rezervi” olarak kullanılabileceğini açıkladı. Meitu’nun geliştirmeyi düşündüğü merkeziyetsiz uygulamalar, yurt dışı çalışmalarına yönelik olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!