Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mario Draghi: ‘Bitcoinleri Düzenlemek Avrupa Merkez Bankasının Sorumluluğunda Değil’

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, merkez bankasının işinin kripto paraları düzenlemek olmadığını söyledi.

AMB’nin #AskDraghi adlı video serisinin bir parçası olan eski İtalyan bankacı, Twitter’da birçok kullanıcının AMB’nin Bitcoin’i düzenleyeceğini mi yoksa yasaklayacağını mı sorduğunu gördüğünü söyledi.

Buna yanıt olarak:

“AMB’nin görevi bunlardan birini yapmak değil.”

dedi.

Draghi buna ek olarak, Bitcoin satın alımını destekleyip desteklemeyeceğini soran bir üniversite öğrencisine de yanıt verdi.

Bitcoin alımında dikkatlice düşüneceğini belirtti ve bir para birimi olarak görmediğini söyledi. Euro’nun değeri sabit dururken, “Bitcoin’in değeri sarkaç gibi sallanıyor.” dedi.

Aynı zamanda kripto paraların merkezi olmayan yapısına da vurgu yaparak şöyle devam etti: “Euro Avrupa Merkez Bankası tarafından destekleniyor. Dolar Federal Reserve bankası tarafından destekleniyor. Para birimleri merkez bankaları veya hükümetleri tarafından destekleniyor. Fakat kimse Bitcoine arka çıkmıyor.”

Bu Draghi’nin kripto paralar ve düzenlemeleri hakkında yaptığı ilk yorum da değil. AMB başkanı 2017’nin Eylül ayında, bankanın Bitcoin’i düzenleme gibi bir yükümlülüğü olmadığını; ve Kasım ayında da kripto paraların dünya ekonomisine sınırlı bir şekilde etki ettiğini söylemişti.

Videoyu yayımladığı sırada, AMB kurumun Bitcoin’i nasıl tanımladığına dair detaylı bir açıklama yayınladı.

Draghi’nin fiyat değişkenliği, yetersiz hükümet ve firma desteği bakımından yaptığı yorumlara ek olarak, Bitcoin’in büyük ölçüde kabul görmediğini, işlemlerin yavaş ve pahalı olduğunu sözlerine ekledi.

Dahası, Bitcoin kullanıcılarına, Bitcoinlerini hacklenme veya hırsızlık durumunda kaybetmelerinde hiçbir yasal koruma sağlanmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment