Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mark Zuckerberg, 23 Ekim’de Libra Konusunda ABD Senatosuna İfade Verecek!

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından Çarşamba günü yapılan açıklamada, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in Libra hakkında Senato karşısında ifade vereceği belirtildi. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 23 Ekim tarihinde çok eleştirilen Libra projesi hakkında resmen sorulara cevap verecek ve bunu kabul ettirmeye çalışacak.

”Facebook ve Bunun Finansal Hizmetler ile Emlak Sektörü Üzerine Olan Etkisinin İncelenmesi” isimli duruşmada Zuckerberg tek tanık olacak ve David Marcus gibi başka isimler buna katılamayacak.

Finansal Hizmetler Komitesi daha önce Temmuz ayında yaptığı açıklamada Büyük Teknoloji firmalarını finans sektöründen uzak tutmayı planladığını ifade etmiş ve bunun masaya yatırılacağını ifade etmişti. Bunun yanı sıra Almanya ve Fransa gibi birçok ülke de özel bir kurumun kendi para birimini üretmesinin, kendi egemenlik haklarına aykırı olduğunu ve bu sebeple Libra’nın ülkeye girmesine izin vermeyeceklerini vurgulamıştı.

Buna ek olarak Temmuz ayında Libra’nın kurucu ortaklarından David Marcus da ABD Senatosuna seslenmişti. Facebook yetkilileri bunun 2020 yılında piyasaya çıkacağını belirtseler de, Brad Garlinghouse mevcut regülatör bakış açısı nedeniyle Libra’nın en erken 2023 yılında gelebileceğini belirtmişti.

Birçok önde gelen isim ise Libra’nın belki hiç piyasaya çıkamayabileceğini vurgulamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment