Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurt Bankacı: İtibari Para Artık Bir Değere Sahip Değil: Çare Bitcoin mi?

İsviçre’nin önemli bankalarından Credit Suisse’de 2004 ila 2007 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Oswald Gruebel, yaptığı açıklamada artık itibari para birimlerinin hiçbir değeri kalmadığını söyledi.

İsviçre basınında yayın yapan gazete NZZ’ye konuşan başarılı isim, negatif faiz oranlarının ‘çılgınlık’ olduğunu ifade ederken, şunları ekledi:

”Gerçekten negatif faiz oranları tam bir çılgınlık. Bu durum, aslında itibari paranın bir değeri kalmadığını gösteriyor. Negatif faiz oranları devam ettikçe, finansal sistemin yara almaya devam edeceğini düşünüyorum.”

İsviçre Merkez Bankası da, yaklaşık dört yıldan bu yana negatif faiz oranı politikası yürütüyor. Geçtiğimiz günlerde de BIS raporunda, bankaların izlediği genişleme politikasının finansal piyasaların fiyatlanma ayarlarını bozduğu iddia edilmişti.

Elbette bu tarz açıklamalar ve yorumlar, akıllara ‘Fiat’ para sisteminin yavaş yavaş sonunun geldiği iddiasını da yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Bu tarz bir ortamda, yapısı gereği sınırlı arza sahip olan Bitcoin gibi para birimlerinin, daha fazla değer kazanması da muhtemel bir hale gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment