Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mark Zuckerberg’ün İfadesi: Eğer Libra’yı Onaylamazsanız Projeden Çekiliriz

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Temsilciler Meclisi’ne bağlı olan Mali Hizmetler Komitesi’nde Libra ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Zuckerberg Libra projesiyle ilgili bazı soru işaretlerini yanıtlamanın yanı sıra projenin geleceğiyle ilgili de bazı bilgiler verdi.

Ya Onaylayın…

Facebook’un dijital para projesi olan Libra özellikle ABD’deki regülatörlerden ağır eleştiriler alıyor.

Ülkedeki politikacılar Libra’nın günümüz finans sistemini olumsuz yönde etkileyebileceğini ve Libra projesindeki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Mark Zuckerberg, bugün yaptığı açıklamalarda ABD’deki regülatörlerin haklı olduklarını ve Libra’nın hala büyük eksikliklerinin olduğunu kabul etti. Ancak Zuckerberg tüm bunlara rağmen Libra projesinin geliştirilebileceğine inanıyor.

Zuckerberg Libra projesinin gerek ABD gerek diğer ülkeler için faydalı olabileceğini söylüyor ve regülatörlerin bu projeye izin vermeleri gerektiğini düşünüyor. Zuckerberg’ün açıklamalarına göre eğer ABD bu projeyi onaylamazsa Facebook bu projeden tamamen ayrılacak:

Facebook’u projeden tamamen çekebilirim. Eğer Facebook’un bu projeye dahil olamayacağını düşünürsem o zaman olmaz.

Zuckerberg’ün açıklamalarına göre eğer Libra projesi ABD’deki politikacılardan değil de Avrupa’daki politikacılardan izin alsa bile Facebook bu projeye dahil olmayacak.

İşe Yarayabilir

Zuckerberg, Mali Hizmetler Komitesi’ne verdiği ifadede regülatörlerin endişelerini anlayabildiğini ancak Libra’nın herkes için faydalı olabileceğini söyledi.

ABD’deki “finans sisteminin artık geçmişte kaldığını” vurgulayan Zuckerberg, Libra gibi yenilikçi bir projenin ülke ekonomisi için faydalı olabileceğini düşünüyor:

Libra projesinde regülatörlerin tüm beklentilerini karşılayabilmek için onlarla işbirliği yapacağız. Güvenli ve yasal bir alternatif inşa etmeye çalışıyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment