Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mark Zuckerberg, Libra İçin Donald Trump İle Bir Araya Gelmiş

Facebook’un çok tartışmalı stablecoin’i Libra, görücüye tam olarak çıkmasa da büyük ihtimalle piyasadaki birçok kripto para biriminden çok daha fazla konuşuldu ve gündem maddesi haline geldi. Libra’nın özellikle ABD’li regülatörler tarafından çok eleştirilen bir stablecoin olduğu görülmüştü. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve projenin başındaki David Marcus bu eleştirilerin sonunda ifade vermek ve projeyi anlatmak için senatonun karşısına bile çağrıldı.

Ancak şimdi ortaya çıkan ve The New York Times tarafından aktarılan bir detaya göre, Zuckerberg ifade öncesinde ABD Başkanı Donald Trump ile özel bir yemekte bir araya gelmiş. 22 Ekim tarihinde gerçekleştirilen yemek daha önce de basın tarafından paylaşılsa da buna kimlerin katıldığı ve Trump’ın orada olup olmadığı bilinmiyordu.

Zuckerberg Libra Konusunda Trump’ı İkna Edemedi

23 Ekim tarihinde senato karşısında ifade veren Zuckerberg’in bundan bir gün önce ABD Başkanı Donald Trump, eşi Melania Trump ve onun kızı Ivanka Trump gibi isimlerle yemek yediği ortaya çıktı. Söz konusu ekibin Beyaz Saray içerisindeki Mavi Oda olarak bilinen konumda bir araya gelip yemek yediği aktarılıyor. Ünlü milyarder Peter Thiel’in de yemeğe iştirak ettiği aktarılmakta.

Thiel bir milyarder olmanın yanı sıra Bitcoin madencilik şirketi Layer1’a da yatırım yapmasıyla ilgi çekiyor ve bu bağlamda öne çıkıyor. İlgili yemeğin Trump ve Zuckerberg arasındaki bağları güçlendirmek için yapıldığı iddia edilse de Facebook bu iddiaları resmi bir dille yanıtladı.

Donald Trump’ın bu yemekten sonra Libra eleştirilerini devam ettirmesi ise Zuckerberg’in amaçladığı hedefe ulaşamadığını gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment