Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğa Piyasası Ne Zaman Tekrar Başlayacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin, Koronavirüs paniğinden en sert darbe alan varlıklardan birisi olmuştu. Bitcoin’in değeri 10.500 dolar seviyelerinden 3.700 dolar seviyelerine kadar düştü ve toparlanması yaklaşık olarak 2 ay sürdü. Bitcoin’in aldığı darbe en sert darbelerden birisi olsa da bunun diğer geleneksel varlıklara kıyasla daha hızlı ve daha iyi toparlanması önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Bitcoin 3.700 dolara düştükten sonra yeniden 10.000 dolara çıksa da yükseliş bu seviye ile sınırlı kaldı. Bitcoin birkaç kere 10.500 dolar seviyesini test edip nadiren burayı kırsa da asla tam anlamıyla kapanış ve tutunma elde edemedi.

Bitcoin’de Boğa Dönemi İçin Temmuz Önemli

Yatırımcılar ise BTC fiyatını 10.000 dolara kadar çıkartan boğa piyasasının bir daha ne zamana geleceğini sorgulamaya başladılar. Bitcoin’in kısa süre önce 9.300 dolara gerilemesi boğa piyasası umutlarını azaltsa da uzman bir isim hiçbir şeyin imkansız olmadığını ifade etti.

CryptoQuant isimli kripto para araştırma firmasının CEO’su Ki-Young Ju, konu hakkında yayınladığı açıklamasında Bitcoin’in boğa piyasasının Temmuz ayı ortalarında yeniden başlayabileceğine işaret etti. Kripto para borsalarından ciddi anlamda BTC çekimleri gerçekleştiğini belirten ünlü araştırmacı, bunun genellikle boğa işareti olduğunu vurguladı.

Balinaların borsadan BTC çekmeye başladığı anlarda Bitcoin alımı yapılması gerektiğini ima eden ünlü isim, BTC yatırımcılarının beklediği müjdeli haberi de vermiş oldu. Boğanın Temmuz ayında gelip gelmeyeceği ise büyük bir soru işareti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment