Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mark Zuckerberg Metaverse’den Edilen Zararı Umursamıyor: Sabırlı olanlar ödüllendirilecek

Facebook ve Instagram gibi popüler sosyal medya platformlarının üst şirketi olan Meta’nın metaverse birimi Reality Labs’ın zararı 10 milyar dolara yaklaştı. CEO Mark Zuckerberg yatırımcılara, sabırlı olanların ödüllendirileceğine inandığını söyledi.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin metaverse alanındaki çalışmalarını yürüten Reality Labs’ın üçüncü çeyrekte 3,7 milyar dolar, toplamda ise 9,7 milyar dolar zarar beyan etmesinin ardından yaptığı açıklamada, Reality Labs’ın vizyonunun görünenden fazlasını ifade ettiğini belirtti. Açıklamalara göre Meta 2023 sonrasında Reality Labs’ın toparlanma emareleri göstermesini bekliyor.

Zuckerberg yaptığı açıklamada, yakın zamanda ekonomik sıkıntılar, çeşitli kullanıcı gizliliği prosedürleri ve bunları takip eden yasal süreçler nedeniyle şirketin birçok alanda problem yaşadığını ancak bunların üstesinden gelinebileceğine inandığını söyledi.

Şirketin artırılmış gerçeklik ve metaverse teknolojileri konusundaki ısrarı hakkında, bu yatırımın gelecek için önemli bir temel olduğunu düşündüğünü belirten Zuckerberg, metaverse sektöründe tarih yazacaklarını dile getirdi. CEO, bu kararı herkesin desteklemeyeceğini bildiğini ancak sabırlı olanların ödüllendirileceğine inandığını ifade etti.

Microsoft, Accenture ve Zoom ile stratejik ortaklık duyuran şirket, asıl amacının sanal gerçeklik ve metaverse’ün eğlencenin dışında birçok alanda kullanılabilmesini sağlamak olduğu açıklandı. Meta bu kapsamda yakın zamanda VR başlığı, Quest Pro VR’ı duyurdu. CEO Zuckerberg, hem donanım hem yazılım geliştiren firmaların daha inovatif olabildiklerini bu yüzden iki alanda da faaliyet göstermek istediklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!