Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mark Zuckerberg, Facebook’un Kripto Parası İçin Eski Davalısı Winklevoss Kardeşlere Danıştı

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, şirketin çıkaracağı yeni kripto para ile ilgili yaptığı çalışmalara hız verdi. İlk olarak bugün BBC’nin duyurduğu habere göre, Facebook’un GlobalCoin adı verilen kripto parasını 2020 yılında piyasaya sürmeye hazırlandığı ifade edilirken, konuyla ilgili çıkan bir başka haber de kripto para sektöründe ciddi ilgi çekti.

Facebook CEO’sunun, bir dönem kendisini dava eden ve kripto para sektörünün en önde gelen isimleri olan Winklevoss kardeşler ile, bu kripto para için bir araya geldiği ifade edilirken, iki tarafın fikir alışverişinde bulunduğu iddia edildi.

Financial Times’da yer alan haberlere göre, Zuckerberg bu konu hakkında Gemini borsasının da sahibi olan Winklevoss kardeşler ile görüştü ve ikilinin konu ile ilgili fikrini aldı.

Bilindiği gibi, Winklevoss kardeşler daha önceki dönemlerde Facebook fikrini çaldığı için Mark Zuckerberg’i hırsızlıkla suçlamış ve ünlü CEO’yu dava etmişti. Görülen dava sonucunda Zuckerberg, bu ikiliye bir miktar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Bu durum göz önüne alındığında iki tarafında aslında anlaşma yapması uzak bir ihtimal gibi görünebilir ancak, Gemini borsasının Amerika’da yüksek bir regülasyon statüsüne sahip olmasının; borsayı Facebook’un gözünde önemli bir alternatif haline getirdiği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment