Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marsh ve IBM Ortaklığını Genişletiyor

Global çapta iş yapan risk yönetimi ve sigortacılık firması Marsh, yaptığı açıklama ile IBM ile hali hazırda süre gelen partnerliklerini daha farklı amaçlarla geliştirme kararı aldıklarını açıkladı.

Bu yılın Nisan ayında Blockchain odaklı bir servis için IBM ile çalışmaya başlayan dev firma, şimdi ise IBM’in müşteri portföyü ve sektördeki tecrübesinden faydalanmak ve ürün satışını arttırmak için teknoloji devi ile iş birliğine gitmeye hazırlanıyor.

Marsh’ın IBM’in ortaklarından birisi olan Salesforce firması üzerinden müşterilerine direk erişim hakkı sağlaması beklenirken, bu hamle Marsh müşterileri arasında da büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Marsh ile yapılan iş birliğinin geliştirilmesi, IBM Blockchain yatırımlarının son dönemde yakaladığı başarının da devamı olarak görülüyor. Hyperledger Fabric kullanılarak üretilen bu çok amaçlı platform, Marsh gibi sigortacılık devlerinden başka, diğer büyük firmalara da Blockchain odaklı hizmet veriyor ve işletmelerin işlerini Blockchain’e taşımalarına olanak tanıyor.

Bu durum da, kripto para ve sektör otoritelerince oldukça olumlu olarak karşılanıyor. Blockchain’in kullanım alanın arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalar da bir yandan devam ederken, IBM gibi bir teknoloji devinin de bu işe aracılık etmesi, hemen herkesi memnun etmişe benziyor.

Bu arada Marsh’ın kullandığı Blockchain teknolojisi ile ilgili bir açıklama yapan IBM sigorta endüstrisi şefi Sandip Petel de, Blockchain teknolojisinin sigortacılık alanında şeffaflığı ve hızı arttıracağını düşündüğünü belirtti ve Marsh ile çalışmaktan ötürü mutlu olduklarını aktardı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment