Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AT&T de Blockchain Teknolojisini Kullanacak

Amerikan telekomunikasyon devi AT&T, IBM ve Microsoft ile ortaklaşa çalışabileceği bir Blockchain platformu üzerinde çalışmalara başladığını açıkladı.

IBM’in Blockchain platformu ve Microsoft’un Azure platformu ile de ortaklaşa çalışabilecek olan sistemin, AT&T’nin yaptığı işte ciddi bir şeffaflık ve denetlenebilirlik sağlaması bekleniyor.

Özellikle de kurumsal müşterilerin dijitalize edilmesi noktasında ciddi bir çalışma yapan kurum, Blockchain hamlesi ile bu süreci daha çabuk ve kaliteli geçmeyi amaçlıyor. Şirketin başkan yardımcısı olan Andy Daudelin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Blockchain hem güvenliği sağlayacak hem de kompleks olan süreçlerimizi daha basit bir hale getirecek. Zaten halihazırda birçok şirket Blockchain ile ilgili çalışmalar yapıyor ve bunun faydasını görüyor.”

Ağustos ayında, Microsoft’un bulut programı Azure de ETH temelli bir proje üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Bu projenin, özellikle de Ethereum ağında geliştirilecek merkezi olmayan uygulamalar konusunda efektifliği ve yararı ciddi manada arttırması bekleniyor.

İşin IBM tarafında ise işler daha da bir hızlı ilerliyor. Teknoloji devi, son olarak gönderim ve lojistik şirketi Maersk ile Blockchain odaklı bir platform anlaşması yapmıştı. Yeni platformun tam 94 farklı organizasyona Blockchain odaklı çözümler sunması beklenirken, aynı zamanda Maersk’in 154 milyonu geçen lojistik süreçlerinde de ciddi bir zaman ve maaliyet tasarrufu sağlaması planlanıyor.

Blockchain teknolojisi, artık görünen o ki şirketlerin çok önemli bir gündem maddesi haline gelmiş durumda. Bakalım ilerleyen günler bizlere neler gösterecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment