Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avusturya, Hükümet Bonolarını Ethereum Blockchain’i Üzerinden Açık Arttırmaya Sunacak

Avusturya hükümeti, Ethereum Blockchain’ini kullanarak 1.35 milyon dolar değerindeki hükümet bonolarını açık arttırmaya çıkaracak.

Yerel basında çıkan haberlere göre Avusturya’nın en büyük bankalarından birisi olan ve 2017 yılı boyunca 26 milyar dolarlık bir ürün portföyü bulunduran OeKB bankası da noterizasyon hizmetinde görev yapacak. Açık arttırma,2 Ekim tarihinde gerçekleşecek.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Avusturya Maliye Bakanı Hartwig Löger, hükümet olarak Blockchain teknolojisine ciddi ilgi duyduklarını belirtirken, Blockchain’in ekonomik politikaları belirlemelerinde yakın dönemde rol oynayabileceğini belirtti. Löger, şöyle konuştu:

Avusturya hükümeti olarak Blockchain’den faydalanmak için çalışmalar yapıyoruz ve buna devam etmekte de oldukça kararlıyız. Avusturya’nın lehine olabilecek her türlü gelişmenin peşindeyiz ve de takipçisi olacağız.”

Bu tarz bir prosedür ülkede ilk kez gerçekleştirilecek. Daha önce test aşamasında olan süreç, 2 Ekim’den itibaren artık gerçek hayatta da kullanılmaya başlanmış olacak.

Konuyla ilgili bir yorum da, Avusturya Hazinesi’nin üst düzey yöneticilerinden birisi olan Markus Stix’den geldi. Stix, bu tarz bir teknolojinin böylesi bir işte kullanılmasının hem güvenliği arttıracağını hem de zamandan ve maaliyetten tasarruf sağlayacağını açıkladı ve şöyle konuştu:

”Bu üst düzey güvenlikli sistem, Avusturya hükümetinin yaptığı açık arttırmanın güvenliğini tabii ki arttıracak ve Avusturya’nın pazardaki itibarına çok olumlu katkı yapacak. Aynı zamanda hem zamandan hem de maaliyetten ciddi bir tasarruf sağlanacak ki bu da çok iyi bir şey.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment