Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX: Bitmain Geçtiğimiz Çeyrekte Neredeyse 400 Milyon Dolar Zarar Etti

Kripto para sektörünün en büyük şirketlerinden olan Bitmain, yakın zamanda şirkete ilişkin bazı belgeler yayınladı. Bu belgelere göre Bitmain’in geçtiğimiz çeyrekte neredeyse 400 milyon dolar zarar ettiği görülüyor.

Bitmain birkaç gün önce Hong Kong’daki yetkili kurumla iletişime geçip kendi IPO’su hakkında çeşitli belgeler imzalamıştı.

Şirketin kamuya açık şekilde paylaştığı belgelerde gözükmeyen çok fazla bilgi var. Ancak BitMEX tarafından yapılan araştırmaya göre Bitmain’in yayınladığı belgeler, şirketin mali durumu hakkında bilgi sahibi olmak için gayet yeterli.

Kaynak: Bitmain belgeleri, BitMEX araştırması

Bitmain, bu belgelere göre yılın ilk çeyreğinde 742 milyon dolar civarında kar elde etti. Ancak BitMEX, yaptığı araştırmada kamuya ‘sızdırılmış’ bir bilgiyi baz alarak bu sayıda bir sorun olduğu sonucuna vardı. Kamuya sızdırılmış bu belgeye göre şirketin ilk çeyrekte aslında 1.1 milyar dolar gibi bir net gelir elde etmiş olması gerekiyordu. Şirketin bunun yerine 742 milyon dolarlık gelir elde etmiş olması, ikinci çeyrekte 395 milyon dolar gibi bir zarar yaşadığı anlamına geliyor. Tabii bu hesabı yapmak için kamuya ‘sızdırılmış’ belgeye güvenmek gerekiyor.

Bitmain mali açıdan çeşitli zorluklar yaşıyor olabilir ancak BitMEX’e göre şirket hala oldukça güçlü bir pozisyonda. Bitmain’in özellikle sektördeki pek çok rakibine kıyasla epey önde olduğunu söylemek mümkün. Şirket kendi üretimi olan Antminer S9 modelinin yenileneceğine dair herhangi bir açıklama yapmadı ancak Bitmain’in CEO’su Jihan Wu, yeni bir ASIC chip üstünde çalışıldığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment