Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Marshall Adaları, Steve Tendon’u Kripto Para Danışmanı Olarak Bünyesine Kattı!

İsminden de anlaşılacağı üzere, Pasifik Okyanusu üzerinde bulunan ve birden çok küçük adanın oluşturduğu Marshall Adaları, birçok dolandırıcılığın, ABD ordusunun nükleer bomba testlerinin yapıldığı bir yer olmanın yanı sıra blockchain ve kripto para birimleri ile yaptıkları girişimlerle de tanınmakta.

Özellikle 2018 yılının Şubat ulusal bir kripto para birimi üreteceklerini duyurmuş olan küçük ülke, o tarihten beri bir dizi ‘talihsizlik’ yaşadı ancak bunları başarılı bir şekilde atlattı. Ülke, kripto para birimleri yanlısı olan Cumhurbaşkanı Hilda Heine’ye karşı başlatılan güvensizlik oyu ile gündeme gelmişti. Marshall Adaları’nda ülkeye özgü yeni bir dijital para oluşturmayı planlayan Heine ve hükümeti, bundan kısa bir süre önce meclis içerisinde bir güvensizlik oyuyla karşı karşıya kalmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Heide, bu oylamadan başarıyla çıktı.

SOV isimli kripto para birimi hala piyasaya sürülmedi ancak bu olay gerçekleştiğinde, Marshall Adaları’nın dünyada kendi itibari parasını kripto para ile değiştiren ilk ülke olacağı kesin.

Ülke, 11 Ocak tarihinde SOV’un Medium hesabından yaptığı yeni bir duyuru ile, kripto para birimi ve blockchain uzmanı Steve Tendon’un, ülkenin kendi kripto para birimini oluşturma serüveninde danışman olarak yer alacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Tendon temel olarak Marshall Adalaları hükümetine ”yeni kripto para biriminin tasarımı, taslağı ve piyasaya sürülmesi” konularında yardımcı olacak.

Normalde Malta içerisinde yaşayan bir uzman olan Tendon, Malta Blockchain Birliği’nin de kurucusu ve katkılarının önemli olacağı düşünülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment