Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MASAK’tan Kripto Paralar İçin Şüpheli İşlemlere Yönelik Güncelleme Geldi!

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, kripto para hizmet sağlayıcıları şüpheli işlem bildirimi rehberi ve formu ile “MASAK Online” sisteminde güncelleme yaptığını duyurdu. 

TRT Haber tarafından yapılan habere göre MASAK, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında, yükümlülerin MASAK’a şüpheli işlem bildirimlerini göndermeleri gerekiyor. Bu güncelleme, “Kara Paranın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadele Ulusal Risk Değerlendirmesi Raporu” kapsamında gerçekleştirildi.

Ayrıca yapılan açıklamaya göre MASAK, genel ve sektörel mahiyette şüpheli işlem bildirim rehberleri yayınlamaya yetkili konumda bulunuyor. Güncellemeyle kripto varlık hizmet sağlayıcıların çalışma sistematiği ve kripto varlıkların işlem sistematiğine uygun şüpheli işlem bildirim formu geliştirildi.

Form, sadeleştirilmiş yapısıyla mevcut tüm finansal teknolojileri kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca terör örgütü finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanı gibi yeni şüpheli işlem kategorileri de eklendi.

MASAK ayrıca “Masak Online 1.0” sistemini güncelleyerek, “Masak Online 2.0” adıyla kullanıma sundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!