Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard CEO’suna Göre SWIFT, Bundan Beş Yıl Sonra Kullanılmayabilir

Mastercard’ın CEO’su Michael Miebach, global para transferleri için kullanılan SWIFT sisteminin geleceğine karamsar yaklaşıyor.

Global Blockchain Business Council tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılan Miebach, kendisine SWIFT’in bundan beş yıl sonra da kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili sorulan soruya, “Hayır.” diyerek yanıt verdi.

Bankalar arası bir mesajlaşma ve kod sistemi olan SWIFT, tüm dünyadaki bankaların kendileri arasında elektronik bir şekilde fon transferi yapmasını sağlıyor.

Konferansa katılan diğer isimler arasında Digital Dollar Project’in yöneticisi Jennifer Lassiter, Digital Asset’in CEO’su Yuval Rooz, Accenture’un yöneticilerinden David Treat ve Uluslararası Ödemeler Bankası’nda kıdemli ekonomist olarak görev alan Jon Frost yer alıyor.

Bu isimlerin her biri, SWIFT’in bundan beş yıl sonra da var olup olmayacağıyla ilgili soruya olumlu şekilde yanıt verdi.

Mastercard CEO’su, SWIFT’in geleceğiyle ilgili görüşlerini paylaştıktan sonra Mastercard ekibinden konuyla ilgili bir basın duyurusu geldi. Miebach’ın cevabıyla ilgili bu basın duyurusunda şu açıklama ye ralıyor:

“(Miebach’ın) cevabı sıradan bir evet veya hayır cevabı değildi, o yüzden sahnede yaptığı yoruma açıklık getirmek istiyoruz. SWIFT (ekibi tarafından) geçmişte yapılan bir açıklamada, SWIFT’in faaliyetlerinin evrilmeye devam ettiği belirtilmişti ve Michael’ın yorumu yalnızca bu açıklamayı pekiştiren bir yorumdu. SWIFT’in gelecekteki hali, günümüzdekinden farklı olacak. SWIFT’e yeni özellikler ekleniyor ve SWIFT artık sadece bir mesajlaşma sistemi olmanın ötesine gidiyor.”

Bu açıklamaya rağmen, Miebach’ın konferans sırasında verdiği olumsuz yanıt, konferanstaki katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!