Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’de Listeli Olan DFI.Money (YFII), Kısa Sürede Yüzde 74 Düştü: Rug Pull Söylentileri

Son 24 saatlik periyotta yaşanan %74’lük düşüşün ardından biraz da olsa toparlanarak 700 dolar seviyelerine geri yükselen DFI.Money, Rug Pull iddialarıyla gündeme geldi.

Yearn Finance’ın bir fork’u (çatal) olan topluluk tabanlı merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü DFI.Money (YFII), geçtiğimiz 24 saat içerisinde büyük bir düşüş yaşadı ve protokolün hakkında Rug Pull iddiaları ortaya atıldı. 

Yerel bir Çin medyasına açıklama yapan YFII geliştiricilerinden Gaosfu; sisteme saldırı olmadığını, YFII arzıyla ilgili bir problem yaşanmadığını ya da şirketin herhangi bir satış yapmadığını açıkladı. Geliştirici, rug pull iddialarını reddetti.

Kripto paranın on-chain verilerine bakan finans uzmanları herhangi bir rug pull durumunun olmadığını, düşüşün “piyasa satışı” olduğu yönünde tahminlerde bulunuyor. Dolaşımdaki arzının artmamış olması ve şirket verilerinde herhangi bir satış gerçekleşmemesi bu düşünceyi destekliyor.

Daha önce kripto para borsası Binance, YFII’nin bazı paritelerini delist etmişti ve YFII/USDT, YFI/BTC paritelerini vadeli işlemlerden kaldırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!